To je to što me zanima!

VIDEO Dupini kod Dugog otoka priredili su nam plesni spektakl!

Razigrani dupini su se pojavili nenadano nakon nevremena izvodeći rijetko viđene i raznovrsne akrobatske skokove kružeći oko brodova nudeći svoju besplatnu predstavu plesa dobrih dupina...
Vidi originalni članak

Zaigrana jata dupina u akvatoriju nedaleko od Salija na Dugom otoku ovog ponedjeljka razveselila su brojne mahom njemačke turiste koji su ih oduševljeno promatrali s brodova i fotografirali nezaboravne prizore.

PREKRASNI PRIZORI VIDEO Ovako dupini zabavljaju ljude u Dubrovniku: 'Pratili su nas i uz brod. Prekrasni su!'

Razigrani dupini su se pojavili nenadano nakon nevremena izvodeći rijetko viđene i raznovrsne akrobatske skokove kružeći oko brodova nudeći svoju besplatnu predstavu plesa dobrih dupina.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Plivali su sinkronizirano da bi potom jedan visoko skočio iz vode sa saltom unazad. Drugi se pak bacio iz vode okrećući se oko svoje osi. Treći je zaronio ravno prema dnu da mu je peraja ostala iznad vode okrenuta prema publici pa se stekao dojam kao da im maše. Nekolicina njih utrkivala s brodovima zaigrano plivajući tik ispod pramca broda. 

Ova divna stvorenja svojim igrarijama i doslovce pravim besplatnim plesnim predstavama za ljude pokazuju njihov način inteligentne komunikacije, a time i činjenicu da se uistinu radi o nadasve dobrim dupinima koji su najčešća vrsta u Jadranu. 

Dobri dupini izrastu i do tri četiri metra. Teže po nekoliko stotina kilograma a uglavnom su tamno sive boje dok i stomak gotov bijel. 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • MODRA GALICA 23.07.2024.

    dobri dupini su priredili besplatnu prestavu a oni loši dupini su očito neki teški kapitalisti kod kojih nema ništa mukte

  • ludivarazdinec 23.07.2024.

    zato jer imaju mlade pa da odvuku pažnju od njih...

Komentiraj...
Vidi sve komentare