To je to što me zanima!

U restoranu s Michelinovom zvjezdicom su nam rekli: Poližite pjenu iz kuharevih usta

Nije nam servirano ništa ni blizu večere. Jedan od slijedova bio je komadić jestivog papira, a za piće smo dobili shotove alkoholnog octa. Sve je imalo okus po ribi te je sve bilo hladno, napisala je
Vidi originalni članak

Geraldine DeRuiter na svojem je blogu The Everyhereist opisala svoje iskustvo u restoranu s Michelinovom zvjezdicom u Italiji koje će, kako kaže, zauvijek pamtiti, ali po onom najgorem.

- To je vrsta jela u kojem su svi pokušavali nešto napraviti, samo što nije sasvim jasno što - napisala je.

'Sve je imalo okus po ribi'

Detaljno je opisala većinu jela koja je jela u društvu sedmero prijatelja, rekavši da su umjesto u restoran došli u "vrlo vrlo skupo kazalište", gdje su se osjećali kao likovi iz romana Charlesa Dickensa.

- Ovo nije bila večera, već kazalište, jako skupo kazalište. Nije nam servirano ništa ni blizu večere. Jedan od sljedova bio je komadić jestivog papira, a za piće smo dobili shotove alkoholnog octa. Sve je imalo okus po ribi te je sve bilo hladno - napisala je na svom blogu.

Ostavljeni na milost i nemilost konobara

U restoranu nije bilo jelovnika. Gosti su dobili prazan list papira s QR kodom koji nakon što se skenira gosta odvede na stranicu s videozapisom glavnog šefa koji govori o svemu, samo ne o jelovniku. Gosti su tako prepušteni na milost i nemilost konobara da im objasne što se događa. No to su izbjegavali.

SLAVONSKI PODUZETNIČKI DUH On radi craft rakiju, a ona vodi restoran zdrave hrane: Zajedno čine novu gastro sliku Slavonije

Pjenu su trebali polizati iz chefovih usta

U degustacijskom meniju od 27 sljedova i "večere" koja je trajala četiri i pol sata našla se i pjenica iz kuharovih usta. To je zapravo citrusna pjena poslužena u gipsanoj posudici u obliku kuharevih usta. Pribor im nisu dali jer su trebali lizati pjenu.

- Sigurna sam da su dobili ideju iz nekog istočnoeuropskog horor filma - napisala je DeRuiter.

Počeli su se osjećati kao sudionici Stanfordskog zatvorskog eksperimenta. Njezina prijateljica poželjela je izaći na zrak kako bi zapalila cigaretu, a konobar ju je zaustavio i naredio joj da sjedne. Naljutio se i kada je primijetio da blogerica jede naranču koja je služila kao ukras na jednom od jela. Uzeo joj je tanjur i odnio ga u kuhinju.

'Jedno od najgorih i najskupljih iskustava'

Blogerica je nakon detaljnog opisa jela svojim čitateljima preporučila da ne jedu u ovom restoranu. Sve su platili između 130 i 200 eura po osobi.

- Bilo je to jedno od mojih najgorih i najskupljih kulinarskih iskustava - rekla je.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Zašto nitko 12.12.2021.

    Od kad su kuhari postali nekakvi chefovi, a nekakvi yutjuberi daju ocjene, sve je otišlo u neku stvar.Prazna plata zamaškarana nekakvim bojama i cijena leti u nebo, neka hvala!

  • Miro1Miro2 12.12.2021.

    Svijet treba jedan veliki biblijski reset i krenuti sve od 0.

  • sinjskidišpetpk 12.12.2021.

    27 sljedova i 4 ipo sata posluživanja i zauzimanja mjesta - za 130 eura?nije skupo već je blogerica sirotinja a glumi neku klijentelu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare