Geraldine DeRuiter na svojem je blogu The Everyhereist opisala svoje iskustvo u restoranu s Michelinovom zvjezdicom u Italiji koje će, kako kaže, zauvijek pamtiti, ali po onom najgorem.
- To je vrsta jela u kojem su svi pokušavali nešto napraviti, samo što nije sasvim jasno što - napisala je.
'Sve je imalo okus po ribi'
Detaljno je opisala većinu jela koja je jela u društvu sedmero prijatelja, rekavši da su umjesto u restoran došli u "vrlo vrlo skupo kazalište", gdje su se osjećali kao likovi iz romana Charlesa Dickensa.
- Ovo nije bila večera, već kazalište, jako skupo kazalište. Nije nam servirano ništa ni blizu večere. Jedan od sljedova bio je komadić jestivog papira, a za piće smo dobili shotove alkoholnog octa. Sve je imalo okus po ribi te je sve bilo hladno - napisala je na svom blogu.
Ostavljeni na milost i nemilost konobara
U restoranu nije bilo jelovnika. Gosti su dobili prazan list papira s QR kodom koji nakon što se skenira gosta odvede na stranicu s videozapisom glavnog šefa koji govori o svemu, samo ne o jelovniku. Gosti su tako prepušteni na milost i nemilost konobara da im objasne što se događa. No to su izbjegavali.
Pjenu su trebali polizati iz chefovih usta
U degustacijskom meniju od 27 sljedova i "večere" koja je trajala četiri i pol sata našla se i pjenica iz kuharovih usta. To je zapravo citrusna pjena poslužena u gipsanoj posudici u obliku kuharevih usta. Pribor im nisu dali jer su trebali lizati pjenu.
- Sigurna sam da su dobili ideju iz nekog istočnoeuropskog horor filma - napisala je DeRuiter.
Počeli su se osjećati kao sudionici Stanfordskog zatvorskog eksperimenta. Njezina prijateljica poželjela je izaći na zrak kako bi zapalila cigaretu, a konobar ju je zaustavio i naredio joj da sjedne. Naljutio se i kada je primijetio da blogerica jede naranču koja je služila kao ukras na jednom od jela. Uzeo joj je tanjur i odnio ga u kuhinju.
'Jedno od najgorih i najskupljih iskustava'
Blogerica je nakon detaljnog opisa jela svojim čitateljima preporučila da ne jedu u ovom restoranu. Sve su platili između 130 i 200 eura po osobi.
- Bilo je to jedno od mojih najgorih i najskupljih kulinarskih iskustava - rekla je.