Ja sam Sanella Drobnjak, imam 46 godina, rođena sam i živim u Zagrebu. U slobodno vrijeme volim ukrašavati hranu, a njega u izolaciji imam napretek, školski mi se predstavila skromna Zagrepčanka za čije mi je radove oko zapelo već prije par tjedana u jednoj Facebook grupi dok sam tražila što skuhati taj dan. Grupa koja se, gle čuda, zove 'kaj bi danas kuhali', a s današnjim danom broji 57.000 članova.
Vjerojatno će mi zamjeriti što ću napisati sljedeće, ali Sanella je svakako jedna od zvijezda grupe. Odmah na početku priče o njenim kulinarsko umjetničkim kreacijama, dostavit ću vam i dokaz da je tomu tako...
Sada, kada sam vas zainteresirala za njen kreativni rad, možemo bez 'presinga' dalje.
Sanella već neko vrijeme objavljuje radove u grupi i ne želi niti slavu niti novce već samo uveseljavati druge. Upravo zato sam joj odlučila ponuditi medijski prostor, jer je tako skromna. Nekako sam je nagovorila da sudjeluje, što je svakako #malapobjeda, što za mene, što za nju jer će se njezin rad vidjeti i van Facebook grupe.
Nožić i daska za rezanje umjesto kista i platna
- Od ranijeg djetinjstva bavim se slikanjem i modeliranjem pa sam se odlučila kist i platno zamijeniti nožićem i daskom za rezanje, odnosno izražavati se preko hrane. Ideje mi dođu same od sebe i nikad ne kupujem namirnice za tu potrebu već se koristim onim što imam kod kuće i tako napravim priču. Svaki moj uradak priča svoju priču, barem ga tako dožive moji pratitelji u kulinarskoj grupi gdje objavljujem - priča nam ova kreativna Zagrepčanka.
- Uvijek nastojim prvo napraviti ono što iziskuje više vremena, na primjer dok se kuha gulaš, ja za to vrijeme oblikujem rižu ili krumpir i kasnije prelijem vrućim gulašom. Za uradak mi treba oko 30 minuta i pokušavam napraviti što manje otpada. Na mom tanjuru sve je jestivo - poručuje ova jedinstvena gastro umjetnica (tako smo je mi prozvali).
Više voli slana jela i povrće pa tako i osmišljava svoje kreacije. Najviše voli raditi sa svježim povrćem i voćem.
- Fascinira me što se sve može napraviti od hrane i kako ju vizualno možemo približiti pojedincima koji ju ne vole konzumirati (određene namirnice). Sa svakim tanjurom dajem i dio sebe, to me veseli i opušta - zaigrano će Sanella.
Najdraže jelo su joj 'balerinke', jelo od zapečenog punjenog patlidžana, a nakon samo jednog pogleda na njih, i vi ćete se oblizati, voljeli sastojke koje koristi za taj specijalitet ili ne.
Želimo čuti i tvoje #MalePobjede
Iskoristimo ovu samoizolaciju na najbolji mogući način, pomozimo jedni i drugima i podijelimo međusobno naše male pobjede. Inspirirajmo se međusobno i izađimo iz ove privremene situacije dosjetljiviji, zadovoljniji i spretniji.
Posjetite malepobjede.24sata.hr, inspirirajte se tuđim malim pobjedama i pošaljite nam i svoju! Mi smo vaše rame za plakanje i uho za slušanje, sve naravno s dva metra razmaka.