To je to što me zanima!

Oglas za stan izazvao bijes na internetu: Kupaona s krevetom za 'samo' 3500 kuna mjesečno

Sama stanarina je 550 dolara odnosno oko 3500 kuna. Vancouver je već neko vrijeme jedan od najskupljih gradova u svijetu, a tržište stanova je sedmo najskuplje...
Vidi originalni članak

Oglas za "novouređeni mikro studio" u Vancouveru, u Kanadi izazvao je bijes korisnika na Internetu, prenosi Oddity Central. Mikro studio je zapravo mala kupaonica u koju su ugurali krevet.

Najmodavac je ovaj apartman opisao "idealnim" za jednu osobu koja želi živjeti u centru Vancouvera, ne želi previše plaćati i "ne treba puno prostora". U "stanu" veličine 15 metara kvadratnih krevet je samo nekoliko koraka udaljen od wc školjke što smanjuje impresivnost novog porculanskog poda, velikog prozora i granitne ploče.

Sama stanarina je 550 američkih dolara odnosno oko 3 500 kuna. Vancouver je već neko vrijeme jedan od najskupljih gradova u svijetu, a tržište stanova je sedmo najskuplje, ali ovaj slučaj je malo preekstreman.

U oglasu je pisalo da se stan iznajmljuje na barem tri mjeseca te je navedeno kako nema kuhinje, a kućni ljubimci nisu dozvoljeni. Objavljen je na Craigslistu ranije ovog mjeseca te ga je vlasnik obrisao nakon nekoliko dana, ali ne prije nego što je blog Vancouver is Awesome pronašao i ismijao.

Grad Vancouver jasno propisuje da veličina prostora koji se iznajmljuje mora biti barem 23 metra kvadratnih kako bi se mogao nazvati "mikro", a kupaona mora biti "fizički odvojena od ostatka jedinice s pregradama i vratima kako bi se osigurala privatnost i izolirali buka i mirisi".

Oglas korisnici smatraju smiješnim, ali je isto tako odraz tržišta nekretninama u jednom od najskupljih svjetskih gradova.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • sexy_trubadur 30.07.2021.

    jesu li ovo od hodnika napravili stan?

  • VOLBEAT 20.07.2021.

    Znate li vi kakve su rente u Vancouveru, pogotovo centru ?? Meni je sestra tamo živjela godinama i brutalno je skupo. Inače, Vancouver je jedan od najljepših gradova na svijetu, ujutro se kupaš u moru na suncu, a već popodne se ideš skijati u planine.. Između toga, možeš hvatali losose u rijeci..

  • Anonymac 08.07.2021.

    Prvo, ako se ne varam covjek je prodavao stan u podzemnoj garazi negdje u Dubravi za pozamasnu svotu novca, dok s druge strane rupe, podrume i kojekakve staglje u ZG iznajmljuju uredno po 2000-3000kn…S druge strane, Vancouver je brutalno skup i shared bedroom kosta po 300-400$, dok soba sama za sebe 500-700, cak i 800$ ako je bolji master i dobra lokacija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare