To je to što me zanima!

Najgore stvari koje ljudi rade u avionima i pravila ponašanja: 'Režu nokte, skidaju cipele...'

Zaspati na neznančevom ramenu, čak i nenamjerno, može dovesti do neugodne situacije. Dok se odmarate, pokušajte biti sigurni da ne zadirete u prostor putnika do vas...
Vidi originalni članak

Letenje može biti stresno pa je bitno da se putnici pridržavaju pravila bontona kako bi osigurali neometano i ugodno iskustvo za sve u zrakoplovu. Stručnjaci na Online-bedrooms.co.uk naveli su sedam neugodnih navika koje bi putnici trebali izbjegavati. 

Ponašanje koje se nekima može činiti bezazleno može značajno poremetiti iskustvo drugih putnika...

POGLED IZNUTRA FOTO Pogledajte kako izgleda novi zrakoplov Croatia Airlinesa

1. Nasloni za ruke

Izbjegavajte zauzimati oba naslona za ruke kako biste svojim suputnicima omogućili da i oni imaju prostora. Općenito pravilo je da osoba na srednjem sjedalu dobije barem jedan naslon za ruku, dok oni na sjedalima pored prolaza i prozora dijele s putnikom na srednjem sjedalu.

2. Naginjanje sjedala

Previše naginjanje sjedala može značajno ograničiti prostor za putnika iza, otežavajući mu jesti, raditi ili se samo opustiti. Prije nego što nagnete svoje sjedalo, pametno je komunicirati s osobom koja sjedi iza vas kako biste izbjegli neugodnosti. 

3. Glasno pričanje

Glasni razgovori mogu biti iritantni i ometati ljude. Pripazite na to... 

4. Spavanje na 'susjedu'

Zaspati na neznančevom ramenu, čak i nenamjerno, može dovesti do neugodne situacije. Dok se odmarate, pokušajte biti sigurni da ne zadirete u prostor putnika do vas...

5. Hrana čudnog mirisa

Suzdržite se od nošenja hrane neugodnog mirisa. Hrana s jakim mirisima poput brze hrane, začinjenih jela ili ribe može 'ostati u zraku' pa se odlučite za hranu blažeg mirisa kao što su sendviči ili voće.

6. Skidanje cipela i čarapa

Iako se možda želite udobno smjestiti na dugom letu, skidanje cipela, a posebno čarapa može smetati onima oko vas. Ograničeni prostor može pojačati sve neugodne mirise, čineći ga neugodnim za ostale putnike. Ako morate skinuti cipele, razmislite o tome da barem zadržite čarape.

7. 'Sređivanje' u zrakoplovu

Izbjegavajte stvari poput skraćivanja ili lakiranja noktiju, stavljanja jakih parfema ili dezodoransa i zauzimanja prostora šminkanjem.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare