Izgleda kao mješavina naranče i pudinga od čokolade. Ova genetski modificirana rajčica najnovije je oružje u borbi protiv raka. Ima okus i miris kao i svaka normalna rajčica. Od cvijeta žabice koji je tamnije boje, dobila je dva gena. Upravo ta karakteristična boja štiti od raka, bolesti srca i dijabetesa. Znanstvenici se nadaju da će ljudi promijeniti mišljenje o genetski modificiranoj hrani kad vide da ona može liječiti razne bolesti. Rajčicu su uzgojili u John Innes centru u Norwichu. Sadrži antocijane, pigmente koje nalazimo u kupini i brusnici. Profesorica Cathie Martin, koja je vodila istraživanja u John Innes centru rekla je kako jedna rajčica sadrži jednaku količinu antocijana kao puna žlica brusnica. Nakon testiranja ustvrdili su da miš koji je zaražen rakom dulje živi hraneći se genetski modificiranom rajčicom.
- Uzbudljivo je vidjeti nove tehnologije i tehnike u liječenju raka i ostalih bolesti - rekla je liječnica Lara Bennett.