To je to što me zanima!

Izložba mačaka, ali za mačke! Dolaze vidjeti božicu i pretke

Šangajski muzej ovog je ljeta privukao mnoštvo ljudi na izložbu drevnih egipatskih relikvija uključujući kipove i slike mačaka, a subotom navečer dopušta da do 200 posjetitelja povede svoje četveronožne prijatelje
Vidi originalni članak

Nadahnut staroegipatskim štovanjem božice zaštite Bastet, koja je često prikazivana kao mačka, muzej je mačkama dao priliku da sudjeluje u dijelu izložbe pod nazivom „Tajne Saqqare“.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Egipatski arheološki timovi pronašli su mačji hram u Saqqari i iskopali brojne mumije i kipove mačaka. Ideju za „Mačju večer“ dobili smo prilikom planiranja događaja jer su tema događaja mačke - rekao je zamjenik direktora Šangajskog muzeja Li Feng.

KAZNE SU VISOKE VIDEO U Singapuru će od ove godine mačke napokon smjeti živjeti u državnim stanovima

"Vrh piramida: izložba drevne egipatske civilizacije“ otvorena je 19. srpnja i traje do 17. kolovoza 2025., a „Mačja večer“ predviđena je za najmanje 10 subota.

Do sada je održano šest večeri, a svaki put je rasprodano svih 200 ulaznica uz koje se može povesti mačke.

Posjetitelji svoje mačke donose u nosiljkama ili kolicima za kućne ljubimce i mogu ih izvaditi samo na označenim mjestima, primjerice za fotografiranje pokraj kipa Bastet.

IMA I NEGATIVNIH KOMENTARA VIDEO Pokazao kako izgleda putovanje avionom s mačkama: 'Smiruju putnike pod stresom'

Mačke se provjeravaju pri ulasku kako bi se osiguralo da su cijepljene i da nemaju znakova bolesti ili stresa.

U muzeju su veterinari i odmorišta za mačke u slučaju da im večer u muzeju bude previše.

- Vrlo je posebno što možete povesti mačku sa sobom. Slušala sam uvod pripovjedača koji je rekao da su mnoge današnje mačke povezane s mačkama pripitomljenima u starom Egiptu. Pa sam pomislila da ću morati dovesti svoju mačku ovamo da vidi svoje pretke i mačju božicu - rekla je posjetiteljica Qiu Jiakai koja je s mačkom An Mao bila na „Mačjoj večeri“.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare