To je to što me zanima!

Htjeli su dobiti hit, a ispao je...: Ovo su najtreš navijačke pjesme koje smo pronašli. Slušate li ih?

Navijačke pjesme sastavni su dio pripreme prije utakmice i slavlja nakon pobjede. No, neke pjesme teški su promašaj poput udarca Marka Livaje u osmini finala SP-a 2022. godine protiv Japana...
Vidi originalni članak

Europsko prvenstvo u nogometu počinje u petak, 14. lipnja, a Hrvatska igra prvu utakmicu u subotu, 15. lipnja, protiv Španjolske. Prije same utakmice vjerojatno ćete se nabrijati uz poznate navijačke pjesme, ali postoje i pjesme takve vrste koje ne bi nikome podigle atmosferu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Darko Domijan je objavio novu navijačku pjesmu 'Igrajte sinovi Hrvatske', ali rijetko tko je imao pozitivan komentar na novu pjesmu. 

Ovo su pjesme koje vjerojatno nitko neće pustiti tijekom nogometne groznice, a vi probajte, ako se usudite, poslušati ih i izabrati najgoru u anketi. Slobodno nam pišite u komentare ako imate neku pjesmu za koju smatrate da je lošija od dolje navedenih. 

Oprez feat. Josip Šimunić - Svaki

Bivši nogometni reprezentativac Josip Šimunić snimio je navijačku himnu za Europsko prvenstvo 2008. godine koje se igralo u Austriji i Švicarskoj.

HALLO, DEUTSCHLAND VIDEO Reporteri 24sata prvi u hotelu hrvatske reprezentacije za Euro 2024. Evo kako izgleda

On je uz grupu Oprez snimio pjesmu 'Svaki', a ovako je Josip Šimunić pjevao tada: 'Ajde Slaven povedi nas igrače, a Oprez će hrvatske navijače, skupa ćemo pokazati svijetu, tko je tata u nogometu'. 

Tadašnji stoper berlinskog nogometnog kluba Herthe svoju dionicu u spotu odradio je izvodeći vratolomije s loptom po ulicama Berlina.

Daddy Deluxe - Za vatrene lavove

Jedno od 'plodnijih' razdoblja za pisanje navijačkih pjesama bilo je za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu 2014. godine, a tada je pjesmu predstavio i poznati stuttgartski DJ Daddy Deluxe, pravim imenom Robert Špehar.

- Brzina, taktika, čista matematika, ajmo do Brazila, old school praktika, ljudine, Hrvatine, uz pjesmu bratine, dobit ćete batine - početni su stihovi ove dance navijačke himne.

USKORO PREMIJERA VIDEO 'Vatreni' dobivaju himnu za Euro 'Najbolja kad je najteže'

Daddy Deluxe radio je ovu pjesmu s poznatim hrvatskim producentima Baby Dooksom i Dustom. 

Bruno Baković - Uvijek vjerni domu

'Uvijek vjerni domu' Brune Bakovića je još jedna navijačka pjesma iz dijaspore koja je snimljena za podršku Vatrenima na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Tekst i glazbu je radio Jozo - Jokan Turudić, dok je aranžman radio Josip - Joco Vukoja

Igraj, igraj, zabi gol, igraj, igraj, zabi gol, tuče srce vatreno - dio je refrena ove navijačke pjesme. Hrvati.ch, odnosno portal posvećen Hrvatima u Švicarskoj navodio je prije deset godina kako je Bruno velika nadolazeća zvijezda dijaspore, a da ga u inozemstvu nazivaju 'kraljem dobre fešte'. 

Funky Bizniss - Tako je najbolje

Ivan Dražić Dragi prije Connecta bio je u grupi Funky Bizniss sa zagrebačkim reperom Burkyjem aka Srećko Tužni. 'Cijelo selo opet želi ići na Euro' je dio teksta ove zaboravljene navijačke pjesme.

Pjesma se trebala naći na albumu Crolywood koji nikad nije objavljen, a neki fanovi su se raspravljali zove li se pjesma 'Tako je najbolje' ili 'Tako je kako je', ali jasno je da pjesma nije zaživjela kod publike. Tako je, kako je.

Mate Mišo Kovač i Josip Katalenić - Croatia Victoria

Jedna od najgorih navijačkih pjesama koje su se pojavile u domaćem glazbenom prostoru. Mnogi komentari na ovu pjesmu izrazito su negativni pa su neki pisali 'kako su se riješili zatvora i tvrde stolice nakon što su čuli ovu pjesmu' te da se 'zbog ovakvog trasha postidiš vlastitog porijekla'. 

No, Mate Mišo Kovač i Josip Katalenić snimili su spot dobre produkcije za tadašnje vrijeme pa se u spotu pojavljuju mnoge plesačice i mažoretkinje, dečki koji skaču na biciklima i žena koja izbacuje vatru kroz usta.

OGROMAN FINANCIJSKI IZAZOV Koliko košta organizacija Eura i koliko će dobiti savezi? 'Uefin budžet dodirnuo najnižu točku'

'Ruke, a ruke, a ruke gore svi, Hrvati smo na svijetu, mi smo najbolji', jeste li i vi podigli malo ruke na ovu legendarnu izvedbu?

Baruni - Ovo je najbolji tim

'Neka pati koga smeta' sastava Baruni jedna je od navijačkih klasika koje slušamo od osvojene bronce 1998. godine. No, Baruni su pokušali ponovno smisliti ultimativni navijački hit i nisu uspjeli. 

Pjesmu 'Ovo je najbolji tim' objavili su u lipnju 2014. godine, a glazbu i tekst im je radio Miroslav Rus. 'Na terenu pruži ruku samo kada stane meč, glavu gore ne daj svoje, nema nazad drži riječ', pjevaju Baruni.

Berny feat. Vedran - Od prve minute

Pobjednik četvrte sezone Big Brothera, Vedran Lovrenčić iz Slavonskog Broda, snimio je pjesmu s tada 18-godišnjim Novogradiškim hip-hoperom Bernardom Kumićem Bernyjem.

'Od prve minute' će vas od prve minute uvjeriti da je vrijeme za prebaciti na iduću pjesmu. Pjesmu su snimili 2008. godine te su je ponudili kao službenu navijačku himnu za Euro 2008. godine.

 
Idi na 24sata

Komentari 53

  • acivi.j 15.06.2024.

    DREAM TEAM, ZABIJ IM! (Bullhit Antene Zagreb) - YT - navijačka verzija Rim Tim Tagi Dim

  • Nenaoruzani 15.06.2024.

    Jeste li vi u redakciji toliko opsjednuti Hajdukom da Livaju spominjete čak i u ovakvom članku?

  • Car.Mrgud 15.06.2024.

    Najgora je ona od Majkla Đeksooona " bijelo crvena, moja rvacka...,"

Komentiraj...
Vidi sve komentare