To je to što me zanima!

FOTO Znanstvenici u Egiptu iskopali 3500 godina star lijes: 'Marge Simpson, jesi li to ti?'

Gornji poklopac jednog od lijesova nedavno iskopanog u Egiptu prikazuje ženu žute boje, odjevenu u zelenu odjeću i plavu krunu, koju neki uspoređuju s velikom kosom iz Simpsona
Vidi originalni članak

Lijes iskopan na 3500 godina starom groblju u Egiptu korisnici društvenih mreža uspoređuju s Marge Simpson iz Foxovog dugogodišnjeg crtića "Simpsonovi". Naime, počivalište mumije otkriveno je krajem prošle godine, a vjeruje se da pripada višim dužnosnicima i svećenicima Novog kraljevstva od 1550. pr. Kr. do 1069. pr. Kr.

Utvrđeno je da lijesovi iz tog vremena sadrže detaljne rezbarije i slike pokojnika, božanstava i prizora iz "Knjige mrtvih", čarolija korištenih za pomoć mrtvima u zagrobnom životu. 

IZ PERUA Za dvije mumije se tvrdilo da su izvanzemaljci. Arheolozi: Ovo su lutke. To je suvremeno ljepilo!

Gornji poklopac jednog od lijesova nedavno iskopanog u Srednjem Egiptu prikazuje ženu žute boje, odjevenu u zelenu odjeću i plavu krunu, koju neki uspoređuju s velikom kosom iz Simpsona. 

- Marge? - komentirao je korisnik Reddita, dok je drugi napisao kako je autor spomenutog crtića Matt Groening, zaista putnik kroz vrijeme referirajući se na epizode koje su, kako neki tvrde, predvidjele budućnost.

Poput tehnologije slične Apple Vision Pro, ali i eksplozije podmornice koja je prošle godine 'eksplodirala' na putu do Titanica.

PAO JE I U NESVIJEST Brendan Fraser: Skoro sam se ugušio na snimanju Mumije

Stručnjaci tvrde da dotični lijes pripada Tadi Istu, kćeri visokog svećenika Djehoutija u Ashmuneinu, piše Yahoo News.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • #nemrem 20.06.2024.

    Implozija, ne eksplozija...

  • 20.06.2024.

    Povijest se ponavlja i uvijek će s ponavljati zato svatko tko dođe u posiješ nekih arhivskih dokumenata ili spisa može predvidjeti budućnost, ne 100% ali veći dio da.

Komentiraj...
Vidi sve komentare