To je to što me zanima!

Ekipu izbezumila jeziva slika iz šume: Znate li čiji su ovo prsti?

Jeziva fotografija iz šume na kojoj ispod debla vire sivi nožni prsti nalik ljudskima postala je viralni hit jer je mnoge uplašila. Iskusni znalci nisu se dali nasamariti...
Vidi originalni članak

Možete li pogoditi kojoj životinji pripadaju ovi prsti?, napisala je jedna korisnica na Twitteru i tako ostale navela na krivi trag.

Jeziva fotografija iz šume na kojoj ispod debla vire sivi nožni prsti nalik ljudskima postala je viralni hit jer je mnoge uplašila.

Oni koji se nisu dali nasamariti svakako su bili iskusni gljivari koji su odmah prepoznali da se na fotki radi o vrsti gljive, ne o prstima nekog zombija. Da bi cijela priča bila zanimljivija, gljive se zovu baš tako - mrtvačevi prsti.

Mrtvačevi prsti su vrsta neotrovnih gljiva iz koljena mješinarki, a obično rastu u bukovim šumama u blizini panjeva ili drveća koje se raspada. Izvana je isprva sivosmeđe, a u kasnijem stadiju crne boje, meso je u njoj iznenađujuće bijelo.

Naraste do 8 centimetara. Mrtvačevi prsti spadaju u jestive gljive, ali se zbog drvenaste konzistencije mesa ne konzumira.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ponosna slavonija 12.11.2020.

    Moji nisu

  • Munchmallow08 12.11.2020.

    Od moje svekrve , sotona

  • lajh1985 12.11.2020.

    Pa sto niste ovo prije tipa pol godine stavili u novine jel sam citao o ovome sa istom tom slikom prije

Komentiraj...
Vidi sve komentare