Zbog svih okolnosti ove ćemo blagdane dočekati drugačije, ali to ne znači da ih ne možemo obilježiti u krugu naših ukućana. U sklopu 24sata, u ponedjeljak, 6. travnja, darujemo vam uskrsnu kuharicu s jednostavnijim receptima.
Za bojenje jaja svakako preporučujemo prirodne boje, a toj igri najviše će se veseliti mališani. A njih na uskrsno jutro možete razveseliti i s maštovitim sendvičima u obliku zeke ili neke druge životinje. Donosimo vam prijedloge predjela, kombinacije jaje i šunke, neka glavna jela i slastice. A što će se naći na uskrsnom stolu za ručak ovisi od podneblju, ali i navikama i tradiciji obitelji. Neki preferiraju pečenja dok će se drugi radije odlučiti za ribu. Mesne štruce su također jako često na meniju, a kuharice će se poigrati i s jelima od piletine. Svako priprema ono što mu je najdraže, ali ipak na svim će stolovima biti povrća koje nam je stiglo s dolaskom proljeća.
Poslužuju se šparoge, špinat, mrkva, te razne salate od svježeg lisnatog povrća poput radiča, matovilca, rikole i zelene salate. Lisnatim salatama se dodaje mladi luk i rotkvice, a neizostavan je i hren, koji se u obliku umaka poslužuje uz meso ili se kao sastojak dresinga prelijeva preko salata. Donosimo vam neke jednostavne recepte za glavna jela koja nisu prekomplicirana, ali nemaju ni prezahtjevne sastojke. Pronaći ćete kako pripremiti punjene lignje, pitu sa šparogama i pršutom, svinjetinu, teletinu. Bit će tu i namaza, slanih muffina, smotuljaka sa šunkom i sirom, punjenih jaja, proljetne salate, domaćih kiflica, šunke u kruhu…
Nismo zaboravili niti slastice. U kuharici ćete pronaći recepte za mascarpone tortu s keksima, tiramisu roladu, pincu i ostale ukusne recepte.