To je to što me zanima!

Crocsice podijelile internet! Koje su zapravo boje? Roze, bež ili?

Profesori Wallisch i Karlovich napravili su kratki video u kojem od gledatelja traže da pogode koju boju cipela misle da vide na ekranu..
Vidi originalni članak

Crocsice često izazivaju žestoke rasprave, a neki modni stručnjaci tvrde da su 'zločin protiv mode'. Gumene klompe pokrenule su dodatnu raspravu zahvaljujući optičkoj iluziji koju su 2021. stvorili profesori Pascal Wallisch i Michael Karlovich iz New Yorka. 

Dvojac je napravio kratki video u kojem od gledatelja traže da pogode koju boju cipela misle da vide na ekranu.

PREKO 14 MILIJUNA PREGLEDA VIDEO TikTok gori! Je li ovo žena ili lutka u Porscheu? Ne miče se! Na kraju snimke sve se otkrilo

Isječak na početku počinje prikazivanjem dva para Crocsica - jedne su roze, a druge zelene. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Tada su jedne kombinirali s čarapama i osvijetlili sa zelenim svjetlom. Svjetlo je učinilo da klompe postanu sive, dok su čarape bile zelene.

Wallisch i Karlovich su zatim od gledatelja zatražili da pogode gledaju li pod zelenim svjetlom ružičaste ili zelene Crocsice. Ponudili su i one u bež i sivoj boji. 

Većina ljudi je pretpostavilo da gledaju u zelene Crocsice - ali, u stvarnosti, gledatelji zapravo gledaju u rozi par. 

'Pod zelenim svjetlima, ružičasti predmeti izgledaju sivo, a bijeli objekti izgledaju zeleno', objasnili su Wallisch i Karlovich. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • F 31.7 18.06.2024.

    Jedna od svjetskih filijala gdje se proizvode original Kroksice je i Bosna, u nekoj selendri koja se zove Kotor Varoš, to je Republika Srpska, ali na njima piše made in Bosnia. I fakat su neuništive, u Grazu sam ih kupio za 50 eura. Imam ih već 14 godina i skroz su čitave, skoro ko nove, samo su sad malo zaflekane i zmazane!

  • IvanPerković Bartoluzzi 18.06.2024.

    Ja vidim plave, zelene i ljubičaste

Komentiraj...
Vidi sve komentare