To je to što me zanima!

Bucmasta beba pingvin svjetska je zvijezda, prate ga milijarde! Ima 22 kg, jede na dan 32 ribe

Jacinta Early, edukatorica u akvariju, rekla je kako nije uobičajeno da su pingvini tako veliki i teški, no očekuju da će izgubiti dio svoje kilaže u idućim tjednima...
Vidi originalni članak

Bucmasti pingvin Pesto iz Australije privukao je veliku pažnju na internetu. Težak je 22.5 kilograma, a njegovi roditelji zajedno teže toliko. Inače, najteži pingvin u zatočeništvu u ovom akvariju imao je 18 kilograma.

ŽIVI U DUBOKIM MORIMA Uhvatili jako čudnu ribu, slika je mnoge uznemirila: 'Ovo je riba sudnjeg dana, to je loš znak...'

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kad su njegovi čuvari shvatili da im se devet mjeseci star pingvin, koji jede između 25 i 32 ribe dnevno, pretvorio u bucka, zabrinuli su se. O tome su iz Sea Life akvarija u australskom Melbourneu obavijestili javnost i Pesto je ubrzo postao svjetska zvijezda.

Jacinta Early, edukatorica u tom akvariju, rekla je kako nije uobičajeno da su pingvini tako veliki i teški, no očekuju da će izgubiti dio svoje kilaže u idućim tjednima, kako bude dobivao 'odraslo' perje. No, teško je prognozirati koliki će to gubitak biti, pa nagađa da će u odrasloj dobi biti jednak kao i njihov najteži pingvin, dakle, 18 kilograma.

PRIBLIŽIO SE VIDEO Mislio da snima gljive pa zanijemio od šoka: 'Jezivo je!'

Njegova kilaža dolazi od zdravog apetita i dobrih gena, smatra Early. Naime, njegov otac Blake je najveći (i najstariji) pingvin u akvariju.

- On je samo velika beba. Da, jede puno, ali težina mu nije takva da bi se mogla smatrati nezdravom - rekla je Early za Guardian i dodala kako ga veterinari redovito pregledavaju i s njim je sve u najboljem redu.

Zadnjih nekoliko mjeseci, Pesto je postao pravi hit na društvenim mrežama, a sve je otišlo toliko daleko da je jedna influencerica snimila video u kojem pokazuje kako se našminkati u stilu pingvina. Mnogi su u akvarij došli samo zbog njega, a među posjetiteljima je odjednom počeo vladati iznimno veliki interes za ove ptice. Brojke su nevjerojatne: na društvenim mrežama i web stranici Sea Lifea, Pesta je vidjelo oko 4.3 milijarde ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • umjereni pacifist 25.09.2024.

    u život na vazi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare