To je to što me zanima!

Biden je kralj gafova! Dozivao mrtve, padao, spavao. Za sebe rekao da je žena: 'Crnkinja sam'

NIJE IM LAKO Bidenovi politički savjetnici tjeraju ga da reducira sve novinske konferencije kako bi se smanjila frekventnost gafova...
Vidi originalni članak

Joe Biden (81) zbog gafova je dobio nadimak 'stroj za gafove'. Američki političar i trenutačni, 46. po redu predsjednik SAD-a te bivši potpredsjednik SAD-a, sve se više gubi...

Redovne gafove koriste Bidenovi politički protivnici. Donald Trump (78) rekao je da Biden "ne može sročiti dvije rečenice, a da ima na dohvatu ruke nuklearno oružje." Trump se također izrugao predsjedniku tako što je objavio reklamu u kojoj je Bijela kuća predstavljena kao umirovljenički dom gdje se 'štićenici osjećaju kao predsjednici'.

ČVRSTO OSTAJE U UTRCI VIDEO Zelenski postao Putin, a Kamala Trump: Pogledajte kako je izgledala Bidenova presica

Dana 25. travnja 2019. godine Biden je pokrenuo predsjedničku kampanju u, za američku političku praksu, neviđenoj dobi od 76 godina. Mnogi su se Amerikanci i brojni članovi Demokratske stranke i tada pobunili da je prestar.

Od tada su se njegovi gafovi zaredali, a ovo su samo neki od njih. Gotovo ih je nemoguće sve nabrojati...

Sve je pobrkao...

Joe Biden pogrešno je identificirao potpredsjednicu Kamalu Harris kao bivšeg predsjednika Donalda Trumpa tijekom svoje konferencije za novinare u četvrtak u sklopu NATO samita. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Gledajte, ne bih izabrao potpredsjednicu Trump za potpredsjednicu da nije bila kvalificirana za predsjednicu. Zato počnimo odatle - kazao je Biden za vrijeme svoje novinske konferencije. Nekoliko sati ranije, Biden je i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog pogrešno nazvao "predsjednikom Putinom" prije nego što se ispravio na samitu NATO-a u Washingtonu.

NOVI GAFOVI VIDEO Biden greškom Zelenskog nazvao Putinom, a vlastitu potpredsjednicu Trumpom...

Početkom srpnja Biden je izjavio da je "prva crnkinja koja je služila s crnim predsjednikom." Bio je potpredsjednik tijekom oba mandata Baracka Obame, prvog crnog predsjednika SAD-a. Kao predsjednik, imenovao je Kamalu Harris za svoju potpredsjednicu, prvu osobu crne boje kože i ženskog spola na toj dužnosti. Također je imenovao Ketanji Brown Jackson, prvu crnkinju u Vrhovnom sudu SAD-a.

- Usput, ponosan sam što sam, kao što sam rekao, prva potpredsjednica, prva crnkinja... koja je služila s crnim predsjednikom - rekao je.

Vratimo se na ranije gafove...

U ožujku 2021. godine, nakon dva mjeseca predsjednikovanja, Biden se čak tri puta spotaknuo pokušavajući se popeti stepenicama u Air Force One.

Šest mjeseci kasnije zaspao je tijekom zasjedanja klimatske konferencije Cop26 u Glasgowu.

Zatim je, u siječnju 2022. godine, američki narod uvjeravao da "postoji mnogo razloga za optimizam u 2020."

U travnju 2022. godine, nakon govora u Sjevernoj Karolini, Biden se nakon kraja govora rukovao sa zrakom, potpuno se izgubivši na pozornici s koje nije znao ni sići.

U Delawareu je, u kolovozu 2022. godine, pao s bicikla stojeći u mjestu.

Biden je potom napravio jedan od svojih najmučnijih gafova, koji je posebno uznemirio njegove političke savjetnike, u rujnu 2022.

Otprilike godine dana ranije, republikanska kongresnica Jackie Walorski, poginula je u prometnoj nesreći o kojoj se mnogo pisalo i govorilo. Čak su i zastave Bijele kuće bile spuštene na pola koplja. No, Biden je negdje putem zaboravio da je umrla pa ju je prilikom eventa u Bijeloj kući počeo dozivati: "Jackie, jesi li ovdje? Gdje je Jackie? Mislim da bi trebala biti ovdje..."

Već sljedećeg mjeseca činilo se da se Biden izgubio šetajući vrtom Bijele kuće, ne znajući put natrag do rezidencije.

Usput su se ponavljali raznorazni incidenti pri kojima je Biden zaboravljao imena kolega iz Demokratske stranke, oporbenih političara, bliskih savjetnika, drugih predsjednika. Prilikom jedne ceremonije je, primjerice, svoju potpredsjednicu Kamalu Harrisu nazvao svojom ženom, a svoju ženu svojom potpredsjednicom.

Scotta Morrisona, bivšeg australskog premijera, nazvao je "onim tipom od dolje", a Lloyda Austina, vlastitog ministra obrane, kao "tipa koji vodi onu jedinicu..." - pritom valjda misleći na Pentagon.

Neki od Bidenovih gafova nisu bili naizgled benigni i imali su strahovite diplomatske implikacije. Primjerice, u siječnju 2022. godine, mjesec dana prije ruske invazije, naglasio je da Moskva neće biti kažnjena za "manji upad" u Ukrajinu - u trenutku kada je Kremlj već anektirao Krim, a potom financirao kaos u istočnim ukrajinskim regijama.

BIDENOV GOVOR: 'SAD će ponovno razgovarati o tome da povećamo kapacitete za izgradnju kapaciteta oružja'

Događaj sličnih implikacija dogodio se i nakon što je predložio promjenu režima u Rusiji. Savjetnici su ubrzano krenuli gasiti vatru kazavši "da nije mislio ono što je rekao, ali da je rekao nešto što jednostavno nije bilo u redu."

Tijekom govora o stanju nacije, neposredno nakon ruske invazije na Ukrajinu, rekao je: "Putin može tenkovima opkoliti Kijev, ali nikada neće osvojiti srce i dušu iranskog naroda!". Zatim je geografski dislocirao Siriju u Afriku, a Libiju pomiješao sa Sirijom. Triput u svega minutu i pol.

Bidenovi politički savjetnici tjeraju ga da reducira sve novinske konferencije kako bi se smanjila frekventnost gafova...

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 14.07.2024.

    Nije on kriv nego oni koji ga predlažu ili oni koji glasaju za njega čovjek je ostario treba odmarati dok ga Bog ne pozove sebi ak je zaslužio

  • mily 13.07.2024.

    dobili ste dozvolu za pisanje, u redu, sad očekujemo i ono što ste godinama morali skrivati, a to je pedofilija

  • nedam se 13.07.2024.

    Nije on kriv već oni koji znaju a izlažu ga "ruglu",

Komentiraj...
Vidi sve komentare