Svoju pustolovinu s tjesteninom možete započeti pripremom vlastitih rezanaca ili špageta. Jednom kada probate okus domaće tjestenine, više nećete poželjeti jesti kupovnu. A Gastro.hr vam je pripremio recepte za najukusniju tjesteninu kod kuće - jedan je po receptu chefa Zdravka Perića, a drugi je za tjesteninu sa samo dva sastojka.
15 recepata s tjesteninom
Italije nije zemlja koja je prva proizvela tjesteninu, ali ju je objeručke prihvatila i prigrlila. Tako su danas svugdje u svijetu njihova jela s tjesteninom klasici, a jedno od njih su i Fettuccine s piletinom.
Ako volite složence, a mislite da je priprema malo kompliciranija, potrebno vam je samo malo više strpljenja i rezultat neće izostati. Uvijek možete ukrasti koju ideju za recept iz mamine kuharice, poslagati lasagne, preliti ih mirisnim bešamelom i naribati na njih puno sira. Gastro.hr vam je pripremio nekoliko recepata, ali savjetujemo vam da isprobate ove Cannellone sa špinatom.
Za ljubitelje malo jače začinjene hrane, tu je poseban recept Jamieja Olivera - Pikantna carbonara. Iznenaditi će vaše nepce i okusne pupoljke.
Tjestenina je divna, jer osim hranjivosti i bogatog okusa, možete s njome eksperimentirati kako vam volja ili se možete voditi s receptima po sezonskim namirnicama. Varijacija je bezbroj, rezultat svake od njih je divan i mirisan, a svih 15 recepata potražite na Gastro.hr!