Slavonci i Baranjci su bogatstvo njiva, šuma, rijeka i obora oduvijek
znali pretvoriti u slastan zalogaj i podičiti se obiljem dobrog jela.
Malo se koja naša regija može pohvaliti tolikim bogatstvom recepture.
Mnoge prigode u životu Slavonaca i Baranjaca bile su povod za velika slavlja. Tako su nastala prigodna jela pri žetvenim radovima, rođenjima, zarukama, vjenčanjima, crkvenim blagdanima (Božiću, Uskrsu, pokladama), poznatim slavonskim kolinjima...Posebno se diče jelima pripremljenim po izvornoj recepturi kao što su čobanac, fiš paprikaš, pileći paprikaši i mnoga druga.
U kući svakog Slavonca i Baranjca bit ćete počašćeni domaćim kulenom, domaćom šunkom, kobasicom, čvarcima i drugim prepoznatljivom delicijama. Široka je ponuda i tradicionalnih kolača kao što su štrudle, gužvare i mnogi drugi. Gastronomsku priču upotpunjuju vrhunska vina s 4 vinogorja (Baranja, Đakovština, Erdut i Feričanci) koja slavonsko-baranjskoj turističkoj priči daju posebnu vrijednost.
Široka duša slavonska i baranjska, plemenito srce i poznata gostoljubivost učinit će užitak u ovim jelima nezaboravnim.
Više informacija potražite na web stranicama TZ Osječko-baranjske županije, www.visitosijekbaranja.com.