Obavijesti

Sport

Komentari 33

VIDEO Petković je ove sezone na Rujevici ranije zabio takav gol! 'A nismo ga skoro ništa vidjeli'

VIDEO Petković je ove sezone na Rujevici ranije zabio takav gol! 'A nismo ga skoro ništa vidjeli'

Nediljko Labrović gledao je prije osam mjeseci kako Petković u dresu reprezentacije zabija slobodnjak iz gotovo iste pozicije kao što je njemu u derbiju protiv Rijeke zavukao preko živog zida, u istu stranu, na isti gol

VIDEO

Bruno Petković izborio je pa realizirao slobodnjak za Dinamo u 75. minuti koji je bio prekretnica derbija između Rijeke i Dinama na Rujevici. Zabio je krasno s 24 metra preko živog zida u desnu stranu, dok je Nediljko Labrović ostao ukopan. Golman Rijeke ove je sezone uživo već vidio takav gol Dinamova napadača na istom stadionu, na isti gol, čak i na istu stranu! Ali očito se nije dovoljno dobro pripremio kako bi mogao pretpostaviti kako će ga pucati.

Petković je zabio slobodnjak s gotovo istog mjesta u trećoj minuti utakmice Hrvatske i Latvije (5-0) u kvalifikacijama za Euro 8. rujna prošle godine. Labrović je u toj utakmici bio rezerva. Ovaj put očekivao je udarac na drugu stranu, ili da ga zaustavi živi zid, no Bruno je pažljivo promatrao domaćeg golmana kod udarca i ponovio ono što je izveo na istom mjestu prije osam mjeseci. Ovaj put vjerojatno vrijedno naslova prvaka u HNL-u jer je načeo preokret koji je poslije dovršio Arber Hoxha.

Petkovićev slobodnjak protiv Latvije pogledajte OVDJE, a protiv Rijeke OVDJE.

Rijeka: Bruno Petković zabio gol u 3. minuti Rijeka i Dinamo sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a

- Remek djelo? Ali s 25 metara, jedan igrač više u živom zidu i Labrović da je stajao malo više desno. Petković je zabio isti gol za reprezentaciju na Rujevici, ali moramo reći da je to bio fantastičan gol. Nismo ga skoro ništa vidjeli, ali ovo je bilo za svaku pohvalu - rekao je Tomislav Ivković u HTV-ovoj emisiji Stadion.

- Rani gol u drugom poluvremenu i penal je doveo utakmicu u drugačije vode. Rijeka se osjećala sigurnije, utakmica se počela razvodnjavati u kojoj je Dinamo zabio iz prvog udarca na gol. Rijeka je morala krenuti na sve ili ništa, imala dvije-tri izgledne situacije, ali to je nogomet. Dinamo je od ovih 10 utakmica koje je dobio danas nogometno najlošije odigrao, ali zabio je iz dva udarca na gol. Hoxha je krvnik za Rijeku, s Belupom ih je dobio i danas je odlučio - nastavio je.

Marko Pjaca doveo je Rijeku u vodstvo neobranjivim penalom na startu drugog dijela.

- Meni nije bilo svejedno, a kamoli njemu. Pokazao je igračku i mentalnu kvalitetu - rekao je Ivković.

Napeto je bilo uz aut-liniju nakon starta Lindona Selahija na Martinu Baturini. Imao je albanski veznjak žuti karton, ali mađarski sudac Tamas Bognar to nije smatrao dovoljnim za drugi žuti. Podivljali su s Dinamove klupe.

- Vidjeli smo drugih žutih kartona za puno manje faulove. Sreća da je utakmica ovako završila, da je Rijeka dobila bilo bi repova, je li bio penal, je li ovo bili drugi žuti. Svi su griješili, pa i sudac. Ali na kraju nije bilo većih problema - rekao je Ivković.

Poklonio se i strijelcu drugog gola Hoxhi:

- Lijeva noga njegova je isto dobra. Dečko za kojega su mnogi, pa i ja, govorili da nije za nivo Dinama. Ali današnjom utakmicom je donio Dinamu puno milijuna eura. A zabio je strašna dva gola za Slaven na Rujevici na početku sezone u porazu Rijeke, kapa do poda.

Pa zaključio:

- Dinamo je zaslužio titulu, nitko nije ni sanjao da će doći u ovakvu situaciju tri kola do kraja. Rijeka bi se trebala resetirati za Kup-utakmicu 15. svibnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića