Obavijesti

Sport

Komentari 67

Hajduk kaznio Mikanovića! Ivanković: Moramo zaustaviti rasipanje ugleda, a Perišić kreće

Hajduk kaznio Mikanovića! Ivanković: Moramo zaustaviti rasipanje ugleda, a Perišić kreće
12

U sastav su se, nakon što ih je trener suspendirao, vratili Sahiti i Diallo, ali Sahti je na treningu dobio udarac u oko. 'Ne smijemo dopuštati da se suparnici izruguju s nama', kaže Ivanković, koji neće ostati trener

VIDEO

Nakon silne euforije i medijske ofenzive, Hajduk je uplovio u mirne vode, vijesti s Poljuda u zadnje vrijeme dolaze na kapaljku, svi su se nekako primirili i čekaju da sezona završi. Što prije to bolje... U tom i takvom svjetlu prva momčad trenira i iščekuje preostale tri utakmice, koje ne odlučuju ni o čemu.

Hajduk igra za prestiž, za popravljanje dojma, a trener Jure Ivanković pokušava dati priliku mladim igračima. Sljedeći ogled je u Puli protiv Istre, uoči kojeg je trener Ivanković pojasnio i situaciju oko Dine Mikanovića. Naime, on je verbalno napao dio novinara zbog pogrešne informacije koju je objavio jedan medij, da je utakmicu protiv Varaždina propustio zbog nediscipline, a ne ozljede.

Pokretanje videa...

Poljud 01:36
Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

- Dino je nakon utakmice neprimjereno reagirao na neistinitu informaciju, koja je objavljena na T-portalu. Njegov istup je bio neprimjeren, on je kažnjen po klupskom pravilniku, cijeli iznos je, kao i uvijek, uplaćen udruzi Bilo srce. Mikanović se nekima ispričao osobno i preko naše službe za odnose s javnošću, a i mi kao klub se ispričavamo - poručili su iz kluba, a trener Ivanković je dodao:

- Sahiti i Diallo su se vratili treninzima nakon jedne utakmice suspenzije. Sahiti je, nažalost, dobio udarac u oko na treningu i neće biti u konkurenciji za Pulu, a Diallo trenira i konkurira. Kazne su naše interne stvari, dogovorili smo se kako ćemo postupati i igrači su svjesni da moraju profesionalno odraditi posao do kraja.

Split: Hajduk i Dinamo susreli se u 28. kolu  SuperSport HNL-a

Tko se sve vratio u odnosu na prošlu utakmicu i koga možemo očekivati u Puli?

- Ostali smo bez tri igrača što se tiše zadnje utakmice, Benrahou je izvan sastava, Prpić je dobio udarac u koljeno, Kalik u kuk... Nemamo igrača koji se vraćaju, Livaja trenira i jedini bi se mogao vratiti, ali koljeno ga i dalje boli i tek ćemo nakon sutrašnjeg jutarnjeg treninga odlučiti hoće li s nama na put ili ne. Jučer nije uspio odraditi trening do kraja, osjetio je bol, to je specifična ozljeda, on ima dosta kontakata i nepravilnih kretnji i to mu nanosi bol. Bolje ne riskirati, da ne bude novih ozljeda. On je u teškoj situaciji, često igra i preko boli, što mu se sad vratilo. Nadam se da će dočekati sljedeću sezonu spreman.

Kako ste doživjeli poraz u zadnjoj utakmici, koji je bio neočekivan nakon dvije pobjede i kakve-takve stabilizacije momčadi?

- Sve nas je to pogodilo i razočaralo, očekivali smo da, nakon dvije pobjede, nastavimo rasti. Najupitniji je bio pristup, nismo izgledali dobro što se tiče energije i motivacije, a u tom slučaju, bez obzira na kvalitetu, nemaš se čemu nadati jer su svi čvrsti i organizirani, pogotovo kad igraju protiv Hajduka. Nadam se da je to iza nas.

Hajduk i Varaždin sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a

Kladionice su izbacile popis kandidata za trenera Hajduka, tu su imena poput Tomića, Bjelice, Keka... čak je tu i Lucescu. Vas nitko ne spominje...

- Moj zadatak je privesti sezonu kraju, takav je dogovor u klubu, nakon toga ću biti na nekoj drugoj funkciji, neću biti trener prve momčadi i nije mi čudno što me nema u ponudi.

Kako igrače podići, osjećate li da su se predali ili osjećate da žele pobijediti?

- Velika je čast i zadovoljstvo biti na ovoj funkciji, ali je izazovno i teško zbog situacije u kojoj smo se našli. Za sportaša je ustrajnost u motivaciji ključna, ako vi morate nekoga motivirati, onda ste negdje debelo pogriješili u izboru igrača po pitanju karaktera. Ja pokušavam na njih prebaciti da pokažu unutarnju motivaciju, nije isto kad dopustite da se suparnici u HNL-u izruguju s vama. Ne zaslužuje to ni klub ni navijači. Ako izgubite gard i ako suparnici nemaju strah kad ovdje dolaze ili kad mi idemo gore, onda je to minus i za iduću sezonu. Moramo zaustaviti rasipanje ugleda!

Hajduk i Varaždin sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a

Mogu li stranci doživjeti emociju Hajduka, kako ih vi osjećate?

- Vidi se i na treningu i na utakmicama, činjenica je da oni ne doživljavaju klub kao mi, ali ako su posvećeni treningu i ako rade na sebi, onda je to dovoljno dobro i za nas. Ne bih dijelio momčad na strance i domaće, podjednaka je odgovornost na svima nama. Što se tiče sljedeće sezone, moramo puno pametnije birati i donositi odluke.

Kako se osjeća Perišić?

- Osjećam da napreduje, svjestan je činjenice da to ide sporo, to je i očekivano, dogodi se i njemu lošiji dan. Postoji mogućnost da krene od prve minute u Puli, na nekoj svojoj prirodnoj poziciji, da doprinese i da se spremi za ono što ga čeka.

Tramezzani je ostavio dobar trag na Poljudu.

- Od njegovog dolaska Istra se stabilizirala, disciplinirani su i čvrsti u obrani, potentni su i brzi, iz čvrstog bloka dolaze u priliku zabiti gol, dosta dobro izgledaju, nemaju imperativ i djeluju kao momčad.

Split: Hajduk i Dinamo susreli se u 28. kolu  SuperSport HNL-a
Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi
Pet tjedana prije Eura Perišić još ne ide punom snagom! A Hajduk na njemu može zaraditi

Istra ima veći motiv, kako odgovoriti pristupom i borbenošću?

- Motivacija mora biti na visokom nivou igranja za Hajduk. To mora biti najveća motivacija i ne smije biti uvjetovana suparnikom. To je put koji moramo slijediti, da imamo maksimalnu motivaciju, bez obzira na suparnika. Napravit ćemo balans da smo dobri, energični, i brzi prema naprijed, da odgovorimo svim zahtjevima.

Tko će od mladih na put?

- Uz Skoku i Durdova, još i Jurak i Jurić-Petrašilo, koji će čekati priliku s klupe. Nadam se da će dobiti minutažu.

Kakva je vaša procjena Brekala i Kleinheislera, hoćete li dati preporuku da ostanu ili ne?

- Svi zajedno kao stručni stožer ćemo podnijeti izvješće, razgovarali smo već s predsjednikom, ali nećemo sada o tome, kad završi sezona bit ćemo sigurniji u svoje odluke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 67

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja