Obavijesti

Sport

Komentari 18

Stanišić zaludio Nijemce: Ovo je magičan trenutak! Ma svi su mislili da je došao 'taj' dan...

Stanišić zaludio Nijemce: Ovo je magičan trenutak! Ma svi su mislili da je došao 'taj' dan...

Bayer Leverkusen ušao je u finale Europske lige gdje će igrati protiv Atalante, a to su opet napravili u svom stilu. Tako što su izbjegli poraz u 97. minuti

VIDEO

Besmrtan je i nepobjediv Bayer Leverkusen ove sezone. Momčad Xabija Alonsa 49 utakmica u nizu ne zna za poraz, a i sinoć su pokazali mentalitet kakav ih krasi kroz cijelu sezonu. Gubili su od Rome 2-0 pa remizirali 2-2 i to opet u sudačkoj nadoknadi.

Junak je bio hrvatski reprezentativac Josip Stanišić koji je jedan od najvažnijih kotačića 'apotekara'. Zabio je tri gola u svim natjecanjima, a što je još posebnije, čak dva u 97. minuti čime je njegov klub izbjegao poraz i nastavio neponovljivi niz kakav nitko nije napravio u povijesti nogometa. 

Potrčao je Josip prema navijačima kada se u maniri klasnih napadača sjurio u kazneni prostor i krasno pogodio donji lijevi kut za ludnicu na Bay Areni.

Bayer Leverkusen - AS Roma

- Za mene je neopisivo vidjeti sve te navijače i spoznati da smo u finalu. Nevjerojatno. Ovo je bila stvarno jako teška utakmica od prve minute. Znali smo kako snažna momčad nam prijeti i da ništa nije gotovo nakon 2:0 u prvoj utakmici - rekao je oduševljeni Stanišić nakon utakmice.

Stanišić igra u formi života 

Igrači Bayera nikada ne odustaju. Napadaju žestoko bila deseta ili 90. minuta, vodili ili gubili i to je ono što ih razlikuje od drugih. Opet su bili na rubu poraza i opet su se izvukli, no to više nije slučajno i ne može biti kada netko 11 puta zabije u sudačkoj nadoknadi.

- Mnogi su mislili da je danas taj dan. No, vidjeli ste u očima naših igrača da svi žele u finale i izbjeći poraz. Sada nam je san postao stvarnost, sada smo u finalu.

Bayer Leverkusen - AS Roma

Opisao je Josip i akciju kod izjednačujućeg gola. 

- Znao sam da su svi igrači umorni, pa sam pretpostavio da nemaju dovoljno snage da me zaustave. Imao sam samo jednu stvar na umu - šutirati u suprotni kut. Bio je to dobar gol, ali najvažnija i najljepša stvar bilo je slavlje s navijačima. Lijepo je vidjeti sretne suigrače na terenu, za mene je ovo magičan moment.

Snimat će se filmovi i pisati radovi o ovoj čudesnoj generaciji Bayera. Teško je objašnjivo ovo što prikazuju ove sezone.

-  Svi daju sve od sebe do zadnje minute. Vidite kako često zabijamo u završnici, dižemo se u posljednjim trenucima utakmice, to nije slučajno. Naravno da ti uvijek treba i malo sreće, ali sreća dolazi nakon odricanja i teškog rada. Najvažnije je da ovako nastavimo i da ne prestanemo vjerovati. Nitko nam neće dati trofej za nepobjedivost. Idemo u finale po pobjedu - završno je poručio Stanišić.

Europa League - Semi Final - Second Leg - Bayer Leverkusen v AS Roma

Ova sezona već je najveća u povijesti ovog kluba, a može biti i najtrofejnija. Osvojili su Bundesligu, igrat će finale Kupa protiv Kaiserslauterna, a u finalu Europske lige sučelit će se s Atalantom. Kao što svi zaljubljenici u nogomet žele, neovisno za koga navijali, neka ova bajka potraje što duže. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović