Obavijesti

Sport

Komentari 5

Osijek na Dinamo s jednim golmanom?! 'Obrijao sam se jer djeca misle da sam Djed Mraz'

Osijek na Dinamo s jednim golmanom?! 'Obrijao sam se jer djeca misle da sam Djed Mraz'

Imamo ratitet s golmanima, Hlapčiću je pukla ključna kost, kao i Barešiću, Malenici je stradalo koljeno i nema ga do kraja sezone pa nam je Kolić jedini golman, rekao je Zekić

VIDEO

Nasmijan i raspoložen Zoran Zekić se pojavio na press konferenciji uoči utakmice protiv Dinama, koja se igra u subotu od 19.30 u sklopu 34. kola HNL-a, a kako i neće biti. Sjajna je atmosfera u Osijeku koji je prebrodio krize i brojne probleme i konačno igra onako kako bi trebao obzirom na kvalitetu koju ima u rosteru. Tribine Opus Arene sve su punije, navijači zadovoljniji, a napokon može odahnuti i Zekić, koji je uspio preporoditi momčad. Ključ je bila promjena formacije i uvođenje u prvi sastav fenomenalnog Antona Matkovića (18), kojeg žele brojni velikani.

Pokretanje videa...

HNK Gorica vs NK Osijek 0:3 01:36

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Tri kola su do kraja sezone, Osijek ima četiri boda više od Lokomotive i na korak je od četvrtog mjesta koje vodi u Europu. A na valu ove sjajne atmosfere, Osjećani će pokušati srušiti 'modre' na Maksimiru.

Ove sezone utakmice s Dinamom bile su prepune pehova. U kolovozu prošle godine vodili su 2-0 pa izgubili 3-2. Na Maksimiru su imali remi u džepu pa primili gol u sudačkoj nadoknadi, dok su na Opus Areni u ožujku remizirali 1-1 nakon što su vodili. Unatoč dobrim rezultatima, pehovi se nastavljaju za Zekićevu momčad. Ozljede su poharale golmane, izvan stroja su Barešić, Hlapčić i Malenica, dok je jedini na dispoziciji Franko Kolić. 

Osijek: Konferencija za medije povodom utakmice između GNK Dinamo i NK Osijek

- Nemam baš dobru situaciju u momčadi. Imamo raritet s golmanima: Hlapčiću je pukla ključna kost, kao i Barešiću, znate kakva je situacija s Malenicom (stradalo mu je koljeno i nema ga do kraja sezone, nap. ur.). Brlek, Bralić, Drambaev i Almasi su van pogona, skratio nam se roster. Almasi? Cokaj ga je nagazio, inače Mkrtčjan povrijedi suigrače na treningu. Ima ozbiljnu ozljedu prsta pa ne može navući ni tenisicu - rekao je Zekić koji će momčadi morati pridružiti golmane iz omladinskog pogona.

- Puno smo ove godine mijenjali sustave, ali naša momčad i Dinamo pokazali smo da smo spremni na promjenu formacije s ovakvom sastavom kakvog imamo.

Sjajno ste parirali Dinamu u prve tri utakmice, ali osvojili ste tek bod.

- Naučili smo lekciju, ja ću povući paralelu s utakmicom Reala i Bayerna. Neke ekipe to imaju u sebi, to se ne događa preko noći, vjeruju do kraja. U Maksimiru smo odigrali fantastičnu utakmicu, ali dobili smo gol u zadnjoj minuti. Ovdje smo odigrali još bolje, no povukli smo se kasnije. O onoj utakmici koju je vodio moj prethodnik da i ne pričam. Zaslužili smo više, nadam se da je došao trenutak da se okrene nešto na našu stranu. Moramo biti spremni na Dinamo koji je rasterećeniji i ne smijemo mu dati previše prostora - rekao je trener Osijeka.

Osijek i Lokomotiva sastali se u 33. kolu SuperSport HNL-a

Dinamo je pobjedom protiv Rijeke došao na korak od naslova, a osigurati ga može u subotu pobjedom protiv Osječana. Prije toga Rijeka ne smije slaviti u Varaždinu. 

- Dinamo će biti rastrčaniji i rasterećeniji. Ima osam pobjeda u nizu. Mijenja formacije, a imamo i mi tu mogućnost. Postavili smo momčad koja se može prilagoditi svakome protivniku. Da pričamo tko je favorit i da igramo na Maksimiru, to je sve poznato. Ako ćemo pričati tako, onda ne bismo trebali sutra ni ići na put.

Pohvalio je Zekić i mlade igrače, koji imaju sve veću ulogu u prvoj momčadi.

- Radimo jako dobro, predano i drago mi je zbog momčadi i mladih igrača. Svaki put se oduševim s nekim novim mladim igračem. Vidio sam jednog kadeta na našem treningu, te stvari nas raduju i još kad uz to sve imaš rezultat... 

Zekić je uoči derbija na Maksimiru promijenio i imidž.

- Odlučio sam obrijati bradu jer kad me djeca vide na ulici, misle da sam Djed Mraz, a svibanj je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja