Obavijesti

Sport

Komentari 51

Miljenik navijača Dinama dolazi na Osijek! Jakir: Matković je bogatstvo hrvatskog nogometa

Miljenik navijača Dinama dolazi na Osijek! Jakir: Matković je bogatstvo hrvatskog nogometa
2

Na utakmicu sutra stiže i Kujtim Shala koji se nakon nekoliko godina vraća u Maksimir. Dinamo je pozvao svog legendarnog igrača i miljenika Bad Blue Boysa na utakmicu protiv Osijeka...

VIDEO

Dinamo nastavlja pohod prema novom naslovu prvaka. Zagrepčani u subotu (od 19.30) dočekuju Osijek, imaju prvu "meč-loptu" za osvajanje još jednog naslova. Nogometaši Sergeja Jakirovića moraju dočekati kiks (poraz ili remi) Rijeke u Varaždinu, a onda svladati Osijek. U Maksimiru se očekuje lijepa podrška navijača, pa i 15-ak tisuća ljudi na tribinama, među kojima će biti i Kujtim Shala.

Pokretanje videa...

Stefan Ristovski na Maksimiru 00:57

Legendarni nogometaš Dinama s kraja '80-ih napokon je dočekao poziv voljenog kluba, pa već danas stigao u Zagreb. Shala će u subotu posjetiti dvoboj Dinama i Osijek, u nedjelju se s brojnim dinamovcima družiti na malonogometnom turniru u Kušlanovoj. 

- Čeka nas zahtjevna utakmica s dobrim suparnikom, Osijek igra jako dobro u posljednje vrijeme, ima četiri pobjede u gostima. Dolaze kako bi nam nešto uzeli, poznavajući prijatelja Zekića sigurno nam nešto sprema. Mi nakon 24 dana konačno igramo kući, zaželjeli smo se domaćeg terena i publike koja će doći u velikom broju, nadam se dobroj utakmici i novoj pobjedi - kaže Sergej Jakirović, pa dodaje:

- Uvijek je s Osijekom zanimljivo i neizvjesno do kraja, takvu utakmicu očekujemo opet. Želimo biti bolji nego do sada i pobijediti. Vjerujem da ćemo pred našom publikom ostvariti cilj i uzeti tri boda. Neću nikoga odmarati, igrat ćemo u najjačem sastavu. Sigurno neće igrati Kulenović (tri žuta). Nemamo ozlijeđenih, i Stojković je dobro, nema više problema s mišićem, neće biti u kadru, ali drago mi je što se vratio na teren, nije više na masažnom stolu.

Zagreb: Navijači na Maksimiru priredili spektakularan doček igračima Dinama nakon pobjede u Rijeci

Dinamo u posljednje vrijeme niže dobre rezultate...

- Kad smo ispali iz Europe, nije nam bilo ugodno, ali dobili smo više u trenažnom procesu, sad se za utakmice pripremamo sedam dana, puno više radimo na nekim stvarima, što prije nije bilo moguće. Sigurno smo uhvatili zamah, rekao sam da će ključ biti naše četiri gostujuće utakmice, to smo sve dobili i sad sami odlučujemo o sebi. Sad je samo pitanje matematike, kad ćemo uzeti naslov. Rijeka? Bez obzira na utakmicu u Varaždinu, mi moramo biti dobri i pobijediti Osijek, bez obzira što će biti tamo.

Je li sad na vama manji pritisak?

- Već smo rekli da je u Dinamu uvijek pritisak, tu morate dobiti i prijateljske utakmice. Dok nije sve matematički osigurano, pritisak postoji.

Malo o Osijeku?

- Bore se za Europu, ništa ne ide preko noći, trebalo je i Zekiću vremena da spozna unutarnje rezerve, sad u drugačijem sustavu igraju, s Mierezom i Matkovićem naprijed, Matković je veliko bogatstvo hrvatskog nogometa, ali tu su i Bukvić, Prekodravac..., puno mladih igrača. 

A s kojim ćete sustavom zaigrati?

- Vidjet ćemo, razmišljamo i o tome što suparnik sprema. Nećemo im se puno prilagođavati, ali ćemo biti spremni za obje varijante - završio je Jakirović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 51

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović