Osim u većem zbližavanju obitelji, zajednički obroci za stolom pridonose razvoju zdravih prehrambenih navika pružanjem dobrog primjera i nadzorom prehrane djece
Ručak s obitelji vodi zdravijoj prehrani djece u budućnosti
Djeca koja redovito ručaju i večeraju sa svojom obitelji češće su vitkija i za 20 posto manje jedu junk food u kasnijoj dobi, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Illinois. Osim toga, imaju 35 posto manju vjerojatnosti da će razviti neki od oblika poremećaja prehrane poput anoreksije ili bulimije, a za 24 posto više jedu povrće i drugu zdravu hranu svaki dan.
- Obroci za zajedničkim stolom osim povezivanja s obitelji imaju i nutricionističke dobrobiti za budućnost - izjavila je voditeljica istraživanja Amber Hammons.
Ona smatra kako je prednost obiteljskih obroka to što roditelji mogu utjecati na prehranu djece i nadzirati je, a svojom prehranom dati im zdrav primjer. Stoga preporučuje da obitelj barem jednom na dan sjedne zajedno za stol i uživa u obroku.