Jedenje rajčica smanjuje rizik raka, osteoporoze i kardiovaskularnih oboljenja, zbog vrlo snažnog antioksidansa likopena koji im daje crvenu boju, otkriva istraživanje
Rajčice štite od smrtonosnih bolesti, a najbolje su kuhane
To sočno povrće velik je izvor antioksidansa, i za razliku od drugog povrća još je učinkovitije u zaštiti tijela od bolesti ako je kuhano, utvrdilo je američko istraživanje.
Upravo likopen, najači antioksidans iz skupine karotenoida daje joj boju i najzdraviji je sastojak rajčice. Nutritivni sastojci u njoj smiruju upalne procese i sprečavaju nastanak krvnih ugrušaka te smanjuju rizik nastanka raka prostate, osteoporoze i srčanih bolesti.
- Jedenje rajčica efektivan je način poboljšanja i očuvanja dobrog zdravlja - izjavio je de Britt Burton-Freeman, voditelj istraživanja, koje je objavljeno u časopisu American Journal of Lifestyle Medicine.
Antioksidans iz rajčice, likopen, apsolutni je šampion u čuvanju prostate. Više pročitajte na Zdravakrava.hr