Zeleni čaj pobijedit će miris stopala, tijelo bolje miriše uz limun, zadah nestaje uz mlijeko koje uspješno neutralizira miris češnjaka, a jabučni ocat uništava bakterije
Prirodne namirnice za ubijanje neugodnih zadaha, stopala...
Peršin, paprena i zelena metvica, svježe začinsko bilje, prirodni su osvježivači daha. Ako vam vodica za usta nije pri ruci, nakon jela žvačite peršin. Jaka ulja koja sadrži začinsko bilje uklonit će zadah te ostaviti ugodnu aromu u ustima. Čaša mlijeka uz obrok neutralizirat će jak miris češnjaka.
Pri razgradnji bjelančevina iz crvenog mesa koža proizvodi neugodne mirise - stoga jedite više bijele ribe. Također, jedite agrume. Kiselina koju sadrže svjež limun, naranče i grejp pospješuje lučenje vode iz organizma, a vlakna iz agruma potiču izlučivanje toksina koji su glavni uzročnici neugodnih mirisa tijela.
A tanini iz zelenog i crnog čaja smanjuju znojenje stopala i nastanak neugodnog mirisa. U ohlađenom čaju namačite stopala deset minuta te ih isperite vodom i sapunom da na koži ne ostanu mrlje od čaja.
Jabučni ocat za stopala
Jabučni ocat uništava bakterije i isušuje višak znoja koji uzrokuje neugodan miris stopala. Dodajte pola šalice jabučnog octa na litru mlake vode i namačite noge oko 20 minuta dvaput na tjedan.