Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Opasni aditivi u hrani: Otkrijte kako djeluju na vaše zdravlje

Opasni aditivi u hrani: Otkrijte kako djeluju na vaše zdravlje
1

Previše sumoporova dioksida u vinu izaziva glavobolju, dok umjetno žuto azo-bojilo u gaziranim pićima i raznim napitcima izaziva poremećaj aktivnosti kod djece

E102 tartrazin dokazano šteti

Umjetno žuto azo-bojilo dodaje se aromatiziranim napicima i desertima, gaziranim pićima, instant-pudinzima ili konzerviranom grašku. Znanstveno je dokazano da može izazvati poremećaj aktivnosti kod djece, poručuje nutricionistica Sandra Krstev Barać

E220 sumporov dioksid u vinu

Prirodni antioksidans i sredstvo za konzerviranje. Najčešće se koristi u vinskoj industriji, odnosno uz sve vezano uz vino i grožđe. U velikim koncentracijama u osjetljivih ljudi može izazvati glavobolje i migrene, a i koči iskorištavanje vitamina skupine B.

E296 jabučna kiselina

Prirodno sredstvo za reguliranje kiselosti. Smatra se bezopasnom, a hrani se dodaje prema potrebi. Upotrebljava se u džemovima, želeima, marmeladama, u steriliziranim proizvodima voća i povrća, može se dodati krumpiru, margarinu, mastima, majonezi, umacima, grickalicama od krumpira i žitarica, senfu...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Pripremite se na vrijeme: Evo kako rade trgovine i šoping centri na Staru i Novu godinu
DETALJAN VODIČ

Pripremite se na vrijeme: Evo kako rade trgovine i šoping centri na Staru i Novu godinu

Na Silvestrovo i Novu godinu će trgovine i šoping centri u Hrvatskoj raditi skraćeno ili neće uopće raditi. Donosimo vam popis radnih vremena svih trgovina