Obavijesti

News

Komentari 33

Lorencin: Htio sam u utrku, ali nisam našao tko bi me jahao

Lorencin: Htio sam u utrku, ali nisam našao tko bi me jahao
9

Reprezentacija BiH pobijedila je na 8. Međunarodnoj utrci tovara u Tisnom. No, bilo je i ozlijeđenih. Iskusni Zandamela pao je s magarca Roka i završio u bolnici

VIDEO

Bosna i Hercegovina je prvak svijeta u jahanju magaraca. Na ovogodišnjoj 8. Međunarodnoj utrci magaraca u Tisnom na otoku Murteru Miroslav Križanović Mića (26) iz Tešnja na magarcu Mišku ostavio je daleko iza sebe trkače Austrije, Australije, Brazila, Belgije, Engleske, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Nizozemske, SAD-a, Slovačke, Slovenije i Hrvatske.

- Jašem, evo, četvrti put na ovim utrkama i napokon sam pobijedio! Tajne nema. Jednostavno je: trening, upornost i tovar najdivljiji od svih tovara. Kad sam ga na koncu uspio uvjeriti da mora biti po mom, sve ostalo je bila samo formalnost - rekao nam je Križanović.

Na utrci su kao gosti bili i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i ministar turizma Darko Lorencin. Njihov domaćin, načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin najavio je kako će zamoliti ministre da se pred publikom popnu magarcima na leđa i prezentiraju kako ovu životinju koristiti, sukladno resorima koje u Vladi pokrivaju, kao prometno sredstvo i turističku atrakciju.

Ministri se nisu dali

Ministri su, međutim, izbjegli jahanje, izvlačeći se duhovitim primjedbama.

- Da, htio sam sudjelovati u utrci, ali nikako nisam mogao naći tko bi me jahao - rekao je Lorencin.

- Uvažavam činjenicu da je magarac prometno sredstvo i da je promet moj resor, ali ako kao ministar prometa ne moram voziti avion, ne moram ni jahati magarca - rekao je Hajdaš Dončić.

Ministri su na utrku došli privatno, jer u blizini ljetuju. I da su htjeli, nisu mogli jahati, jer su čitavu večer bili zaposleni čuvanjem djece. Također, već nakon prvog kruga prve polufinalne utrke shvatili su da je njihov strah od magaraca bio opravdan. 

S konja na magarca

Naime, iskusni jahač reprezentacije Brazila Philimon Zandamela pao je s magarca Roka i ozbiljno se ozlijedio, tako da ga je ekipa Hitne pomoći prevezla u šibensku bolnicu. 

Ništa bolje nije prošao ni jahač hrvatske reprezentacije, kojem je vrlo bolno povrijeđen ponos. Za Hrvatsku je, naime, jahao automobilistički as Tihomir Filipović, prvi Hrvat koji je uspješno odvozio rally Pariz - Dakar. Na magarici Roziti, međutim, nije uspio projahati ni sva tri kruga polufinalne utrke.

- Nije lako kad s 400 konja spadneš na jednog magarca - rekao je Filipović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

Pogledajte što uskoro dolazi u Hrvatsku! Polar vortex donosi ledeni val. Stiže nam i snijeg
IZVADITE JAKNE

Pogledajte što uskoro dolazi u Hrvatsku! Polar vortex donosi ledeni val. Stiže nam i snijeg

Prognoze za kraj listopada ipak nisu toliko optimistične. Stranica Wxcharts objavila je kako Hrvatsku i regiju očekuje nalet Polar Vortexa koji će sniziti temperature ispod prosjeka