Mazalice su naziv za prefin spoj začinjenog mljevenog mesa i lepinje zapečen na roštilju. Ovaj recept je za šestero ljudi, a za pripremu će vam trebati oko 30-ak minuta
Kod kategorije mesnih prerađevina i suhomesnatih proizvoda građani najčešće konzumiraju slaninu, a dvostruko manji udio pripao je kobasicama koje jede 19 posto Hrvata
Zamrzivač je savršeno mjesto za spremanje sirove i kuhane piletine koju nećete odmah pojesti. Smrznuta sirova piletina može stajati u zamrzivaču mjesecima
Na roštilju može pripremiti doslovno sve, od ribe i mesa do povrća, pa čak i voća. Uz malo kreativnosti i pokoji dobar savjet možete postati vrhunski roštilj majstor
• Cijene jaja ovise o veličini, a šunke o načinu obrade • Prije je 50 eura bilo dovoljno, a danas treba i duplo više, kažu kupci • Žale se i prodavači
Monica Reinagel, svjetski poznata nutricionistica, često razbija mitove o hrani i pruža savjete o zdravoj prehrani. Ona naglašava da crna kava, iako je mnogi smatraju lošom i nezdravom, zapravo može imati nekoliko zdravstvenih benefita
Sporna scena u kojoj kći tradicionalne vegetarijanske kaste jede meso izazvala je brojne negativne reakcije, a film je uklonjen sa svih međunarodnih platformi Netflixa
U sudskom rješenju objavljen je i popis vozila za kojima se traga, a uglavnom je riječ o kamionima i kombijima proizvedenim od 1986. do 2007. uključivši i pet TAM-ova, osam Mercedesa...
Jedenje psećeg mesa danas je postalo rijetkost, pa pse jedu samo starije generacije, dok mlađe stanovništvo te životinje smatra kućnim ljubimcima. Zakon će stupiti na snagu nakon tri godine
Tehnika sporoga kuhanja zapravo potječe iz davnih vremena, kad su ljudi koristili pećnice s niskim temperaturama, zemljane lončiće ili čak jame u zemlji kako bi pripremali hranu. Ova praksa evoluirala je u moderno slow cooking iskustvo
Svi koji su se prošle subote našli na Zrinjevcu mogli su degustirati, ali i gledati način pripreme sendviča sa sporo kuhanom trganom svinjetinom, krumpir salate sa sporo kuhanim svinjskim rebrima ili tortilje sa sporo kuhanim buncekom
Istražili smo kako su se prehrambene navike Hrvata mijenjale od sedamdesetih do danas. Na to su utjecali brojni faktori - od dostupnosti namirnica do količine slobodnog vremena i načina pripreme hrane
Tomislavu Žbanu pobjeglo je šest junica, a dvije su lovci već ustrijelili. Sada po cijele dane po šumi traže preostale dvije kravice te se nada da bi mogle doći negdje na otvoreno gdje bi ih bilo lakše uloviti
Piletinu je kupio prošlog tjedna od jednog trgovačkog lanca, a kada ju je otvorio ostao je zaprepašten...
Sastavni dio pripreme mesa za roštilj podrazumijeva kvalitetnu marinadu, a britanski chef otkriva kako će za to najbolje poslužiti majoneza koja će apsorbirati masnoće i ulja te meso učiniti ukusnijim
Zbog sve veće svijesti javnosti o pravima životinja i zabrinutost oko međunarodnog imidža Južne Koreje, sve više ljudi se zalaže za zabranu konzumacije psećeg mesa
Priprema bifteka na roštilju prava je umjetnost, koja zahtijeva pažnju, vještinu i odabir najkvalitetnijeg mesa. Kombinacija mariniranja i savršene tehnike pečenja ključan je faktor, koji će rezultirati sočnim i savršeno pečenim biftekom
U Hrvatskoj su se pojavila tri nova slučaja afričke svinjske kuge. Stručnjakinja tvrdi da je zabrinuta zbog cijele situacije jer se mjere ne poštuju, a bolest je ionako nemoguće iskorijeniti jer cjepiva nema
Postoje jela koja uživaju globalnu popularnost i koja sigurno nećemo propustiti kušati kada dođemo u zemlju u kojoj su poznata. Ali jesu li ta jela kojima se pojedine nacije toliko ponose uistinu nastala ondje? Evo tko se sve kiti tuđim perjem
Odakle im pravo? Što si sve ljudi dopuštaju... Odmah bi naložio vatru i krenuo s roštiljem, stoji u jednom od popularnijih komentara.
Iskoristi svoj Oranž