Obavijesti

News

Komentari 7

Eksplozije odjekuju u Tripoliju, najmanje 140 mrtvih u Misrati

Eksplozije odjekuju u Tripoliju, najmanje 140 mrtvih u Misrati
22

Snage odane Gadafiju neprestano granatiraju Misratu. Eksplozije su odjekivale i u Tripoliju. Clinton je rekla da nisu razgovarali o naoružavanju libijskih pobunjenika

VIDEO

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague i američka kolegica Hillary Clinton rekli su u utorak kako diplomati na sastanku u Londonu nisu razgovarali o naoružavanju libijskih pobunjenika koji se bore protiv Moamera Gadafija. Na međunarodnoj konferenciji sastali su se službenici iz 40 zemalja kako bi razgovarali o budućnosti Libije. Hague je dodao da je Libija pod embargom UN-a te da se ograničenja odnose na cijelu zemlju. Dodao je da su se složili da razmotre proširenje sankcija protiv Gadafijeva režima. Tema sastanaka bila je i osiguranje humanitarne pomoći i koordinacija vojnih akcija u Libiji, piše Washington Post.

- Okupili smo se zbog jedinstvenog cilja, da pomognemo libijskom narodu - rekao je u Londonu britanski premijer David Cameron. Uoči konferencije, Nicolas Sarkozy i David Cameron rekli su kako Gadafi mora otići i pozvali njegove pristaše da ga napuste prije nego bude prekasno.

Više od 140 mrtvih u Misrati, eksplozije u Tripoliju

Vojne snage odane Gadafiju su u napadima na Misratu u kojoj je bila pobunjenička baza ubile 142 i ranile više od 1.400 ljudi, javlja AFP. Liječnik u gradskoj bolnici rekao je kako ranjenike više ne stižu ni brojati. Četvero ljudi preminulo je u ponedjeljak, a 90 ih je u vrlo teškom stanju. Dijelove Misrate, koja je treći libijski grad po veličini, kontroliraju pobunjenici. Gadafijeve snage u grad su ušle tenkovima. 

- Misrata je u velikoj opasnosti. Gadafijevi tenkovi neprestano granatiraju - rekao je glasnogovornik pobunjeničkih snaga i dodao kako je masakr u Bengaziju izbjegnut zbog savezničkih napada, no u Misrati je drugačija situacija.

- Saveznici ne žele bombardirati Misratu zbog velikog broja civila - rekao je. Liječnik koji je za AFP opisao stanje u bolnici rekao je kako bi u utorak popodne u luku trebao pristati turski brod te najmanje 50 ranjenika iz bolnice odveo na sigurno. Brod je ploveća bolnica koja će pristati pod kontrolom snaga NATO-a. CNN javlja kako su se u utorak mogle čuti jake eksplozije u glavnom gradu Tripoliju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
FOTO Jeste li ih vidjeli? Fabian i Dora (14) su nestali u Zagrebu!
NESTALO DVOJE DJECE

FOTO Jeste li ih vidjeli? Fabian i Dora (14) su nestali u Zagrebu!

Dora je visoka 168 cm, smeđe kose i srednje tjelesne građe, a bila je odjevena u jaknu bež ili crne boje. Fabian je visok 170 cm, ima smeđu kosu, a bio je odjeven u crni donji dio trenirke, duksericu i crne tenisice