Obavijesti

Sport

Komentari 239

Zvezda je zbog vukovarskog Vodotornja prijavila Cedevitu!

Zvezda je zbog vukovarskog Vodotornja prijavila Cedevitu!
2

Srpski mediji javljaju danas da je Crvena zvezda prijavila Cedevitu Euroligi zbog najave hrvatskog prvaka da će sav prihod s utakmice donirati za obnovu vukovarskog Vodotornja

VIDEO

Vodstvo košarkaškog kluba Crvena zvezda prijavilo je Cedevitu Euroligi nakon što je hrvatski prvak odlučio da će sav prihod s međusobne euroligaške utakmice uplatiti za obnovu vukovarskog Vodotornja, piše danas Kurir.

Cedevita protiv regionalnog prvaka Zvezde igra u petak 8. travnja u posljednjem kolu TOP-a 16 Eurolige u Košarkaškom centru Dražen Petrović, a čelnici hrvatskog prvaka odlučili su da ovoga puta neće biti besplatnih ulaznica te da će karte morati kupiti i košarkaši Cedevite.

- Ne mislim da je to normalno, ali ako se vidi od koga dolazi i koliko Hrvati imaju frustracije od Srbije i Crvene zvezde, onda i ne čudi. Poznajemo dobro njihov mentalitet i nećemo nasjesti na provokacije. O svemu smo obavijestili Euroligu jer se tako nešto nikada u povijesti nije dogodilo otkako postoji ovo natjecanje - rekao je predsjednik Zvezde Nebojša Čović za Kurir i dodao:

- Žao mi je što je Cedevita to napravila, ali kako su nam mušterije na sportskom terenu, razumijemo ih. Nećemo im odgovoriti na isti način sigurno. Imat ćemo između 500 i 1000 navijača u Zagrebu jer su ljudi već ranije osigurali ulaznice.

'Četničke orgije u Pioniru'

Nevjerojatne su to riječi i postupci prvog čovjeka Crvene zvezde ako se zna da su navijači srpskog kluba Cedevitu u prvoj utakmici Eurolige dočekali sa četničkim pjesmama i transparentima kojima su veličali Dražu Mihajlovića i preminulog generala Zdravka Tolimira.

O toj utakmici i skandaloznom navijanju u Pioniru raspravljalo se nekoliko dana kasnije i u Saboru kada je Ivan Šuker rekao Jaroslavu Pecniku da je očekivao da će pričati o 'četničkom orgijanju na utakmici Zvezda - Cedevita'.

Iz Cedevite se još nisu oglasili o potezu Zvezde, no u najavi odluke da sav prihod ide za obnovu Vodotornja sportski direktor Cedevite bio je jasan.

- Odavno smo prepoznali važnost Vukovara i obnavljanja grada koji je najviše stradao u Domovinskom ratu, zato će sav prihod od ulaznica za utakmicu protiv Crvene zvezde ići u fond za obnovu Vodotornja. Pozivam sve da dođu vidjeti pravu košarku, a mi ćemo učiniti sve da pobijedimo - rekao je u najavi Matej Mamić, sportski direktor Cedevite, koja je prije dvije godine domaću utakmicu protiv Alkara odigrala u Vukovaru, a lani je tamo organizirala Final Four Kupa Krešimira Ćosića.

Još ranije u akciju obnove uključili su se i Hrvatski nogometni savez koji je donirao dio prihoda od prijateljske utakmice s Izraelom te Ivan Rakitić koji je za ovaj projekt donirao 75.000 kuna.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 239

VIDEO

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu
NEKA POZNATA IMENA

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu

Favorit kadionice je već vodio Dinamo u 100 utakmica, a pod njegovim vodstvom klub je postigao zapažene uspjehe u Europi. Sljedeći na listi je Željko Sopić
Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja
VELIKO SRCE

Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja

Dječak Filip Lemo (15) boluje od aplastične anemije koja se liječi presađivanjem koštane srži ili matičnih stanica. Vodi najvažniju bitku u životu i hitno mu je potrebna pomoć