Obavijesti

Sport

Komentari 15

Zubac imao savršen debi u LA Lakersima: Oduševio trenera

Zubac imao savršen debi u LA Lakersima: Oduševio trenera
1

Kada nakon samo jednog treninga s momčadi u prvom nastupu imate 11 koševa, tri blokade, pet skokova i jednu asistenciju, a uz to vam je tek 19 godina, onda zaslužujete ovacije tribina

VIDEO

Mladi hrvatski košarkaš Ivica Zubac imao je sjajan debi u dresu Los Angeles Lakersa postigavši 11 koševa u pobjedi protiv New Orleansa 85-65 u Ljetnoj ligi u Las Vegasu.

Premda je odradio samo jedan pravi trening, Zubac je započeo utakmicu u startnoj petorci, a na parketu je proveo 29 minuta postigavši 11 koševa uz šut 3-4 iz igre, te 5-5 s linije slobodnih bacanja. Imao je i pet skokova, asistenciju i čak tri blokade. Zubac je izazvao oduševljenje u dvorani Thomas and Mack Center u Las Vegas kada je koncem prve četvrtine u istom napadu 'podijelio' dvije blokade.

- Mogao sam imati još koju blokadu, no Brandon Ingram je bio brži - kazao je 19-godišnji Zubac sa smiješkom.

Talentirani hrvatski košarkaš je u veljači iz Cibone preselio u Mega Leks, a koncem lipnja je izabran kao 32. izbor na ovogodišnjem NBA draftu te je potpisao trogodišnji ugovor s LA Lakersima.

Američki novinari su u komentaru utakmice napisali kako je Zubac najviše uživao na parketu od svih sudionika utakmice. 

- Moj Bože, baš sam mu rekao da me podsjeća na Marca Gasola. Sjajan je dečko, drago mi je da je kod nas - kazao je njegov suigrač D'Angelo Russell, dok je trener Jesse Memurys dodao:

- Bio sam impresioniran. Toliko je dobro igrao da ga nisam mogao izvaditi iz igre, a iza njega je samo jedan trening.

Mnogo pažnje izazvao je i nastup Brandona Ingrama, kojeg su Lakersi uzeli kao drugi izbor na draftu. Ingram je na koncu zabio 12 koševa uz četiri skoka i dvije blokade.

- Zadovoljan sam kako sam odigrao. Još se tražim, a dečki su mi bili velika podrška -kazao je Ingram.

U prvom dijelu službene ljetne lige u Las Vegasu Lakersi će odigrati još dvije utakmce, protiv Philadelphije i Golden Statea. Potom slijedi nokaut faza u kojoj zajamčeno imaju još dva susreta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

Zajec i Marić spremni za velike promjene: Dinamo se nakon 25 godina okreće starom rješenju!?
TRAŽI SE TRENER

Zajec i Marić spremni za velike promjene: Dinamo se nakon 25 godina okreće starom rješenju!?

Osvaldo Ardiles jedini je u povijesti, još od Martina Bukovija (vodio 'modre' u tri mandata) i Karla Mütscha (bio trener krajem 40-ih), zasjeo na klupu Dinama bez znanja hrvatskog jezika. A to bi se moglo ponoviti...

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone