Obavijesti

Sport

Komentari 4

Veliki Tudorov intervju: Ja sam isti od početka, tu morate trčati

Veliki Tudorov intervju: Ja sam isti od početka, tu morate trčati

Tjedan ima sedam dana, jedan je slobodan, jedan jačamo mišiće, jedan intenzitet. To su dva ili tri zahtjevna treninga po sat i 15 minuta svaki put i ne mogu podnijeti ako netko ne da sve od sebe, kaže Tudor

VIDEO

Nakon što ga na početku nisu najbolje prihvatili, Igor Tudor (44) sad je omiljena osoba u Marseilleu. S njima je trenutačno na drugom mjestu prvenstva, a dao je i veliki intervju za francuski L'Equipe.

- Iskreno, bilo je teško, ali to je sada prošlost. Jedno iskustvo koje vas ojača kao osobu i trenera - prokomentirao je hrvatski strateg početak u Marseilleu.

Henry: Ne bih htio da mi Tudor bude trener. Tko će toliko trčati
Henry: Ne bih htio da mi Tudor bude trener. Tko će toliko trčati

Tad je problema imao s Dimitrijem Payetom (36) koji je za svlačionicu tražio i sastanke s upravom što se Tudora tiče, ali sad je to druga priča te s njim ima poseban odnos.

- Vidim da voli ovaj klub, trebate vidjeti kako motivira suigrače u svlačionici prije utakmica. Odlično se ponaša i imao je izvanrednu karijeru. 

Njegove su metode za mnoge bile rigorozne, ali pokazalo se s vremenom da donose uspjeh.

- Tjedan ima sedam dana, jedan je slobodan, jedan dan radimo mnogo, jedan jačamo mišiće, jedan intenzitet. To su dva ili maksimalno tri zahtjevna treninga po sat i 15 minuta svaki put. Što bi htjeli? Da sjedimo i razgovaramo, što imamo od toga? Malo mi je previše za podnijeti kad vidim da netko u ta tri sata ne daje sve od sebe. Neki će reći 'nema veze, zabit će iz slobodnjaka u nedjelju', a ja ne mislim tako. Tko zna, možda su oni u pravu, a ja ne - objasnio je.

Ligue 1 - Stade Rennes v Olympique de Marseille

Zadovoljan je s momčadi, a za vodećim Parižanima (66) zaostaju sedam (59) bodova, ali ističe da su oni ipak razina iznad, no bio je jasan da se Marseille neće predati do kraja. Također, kaže da je Ligue 1 jača od Serie A, a ističe da igrači u Francuskoj imaju izraženiji ego.

- U mom nogometu ima jedna specifičnost, a ta je da - morate trčati. Ako nekoga na treningu vidim da ne trči, jednom ili dva puta ću ga upozoriti, a treći ću put reagirati. Morate dati sve od sebe u tih sat i 15 minuta treninga, to sam na početku jasno rekao i stojim kod toga. Ja ostajem isti, na igraču je da se prilagodi. Prošlog sam tjedna jednog igrača poslao u svlačionicu jer se nije trudio. Oni popuste, ali ja ostajem isti. 

Tudor o navijačima: Guraju te naprijed

Na njegovoj su strani sad i navijači, a o njima Tudor ima samo riječi hvale. 

- Hari Vukas i ja se svaki put pogledamo i kažemo si: 'Novih 60.000 danas!'. Atmosfera je kao da svaku utakmicu igramo finale Lige prvaka, bez obzira na to tko stoji s druge strane. Naravno, onda dođu Strasbourg, Rennes ili Ajaccio pa njihovi igrači kažu 'moramo igrati iznad svojih mogućnosti' i odigraju najbolju utakmicu u sezoni pa nas to košta bodova. Ali velika prednost ovih navijača je da te guraju naprijed - zaključio je hrvatski strateg.

Deset kola prije kraja prvenstva Tudor lovi čudo i naslov prvaka. U Kupu su neslavno ispali nakon penala od drugoligaša Annecyja (2-2, pen. 7-6), dok su u Ligi prvaka ispali u grupnoj fazi natjecanja kao posljednjeplasirana momčad u skupini sa portugalskim Sportingom, njemačkim Eintrachtom iz Frankfurta te engleskim Tottenhamom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige
ARSENAL TUGUJE

Gvardiol i Kova prvaci Engleske! City uzeo 10. titulu Premier lige

Manchester City ništa nije prepustio slučaju i u posljednjem kolu Premier lige pobijedio je West Ham 3-1. Joško Gvardiol i Mateo Kovačić postali su prvaci, City je naslov osvojio četvrti put u nizu i 10. put u povijesti
Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci
RIJEKA IZGUBILA ČETVRTU U NIZU

Osijek ima Europu! Roko Jurišić i Anton Matković zabili Rijeci

OSIJEK - RIJEKA 2-0 ‘Bijelo-plavi’ nisu pobijedili prvoligaša s Rujevice čak 617 dana. Posljednji put Osijek je pobijedio Rijeku još 10. rujna 2022. Do ove utakmice... Jurišić je zabio u petoj, a Matković u 72. minuti