Obavijesti

Sport

Komentari 10

Pišu povijest: Čudesni Curry i Warriorsi srušili rekord Bullsa

Pišu povijest: Čudesni Curry  i Warriorsi  srušili rekord Bullsa
3

Golden State je u sjeni oproštaja Kobea Bryanta srušio još jedan nevjerojatan rekord. Pobijedili su Curry i društvo Memphis 125-104 i tako došli do nevjerojatne 73. pobjede u sezoni

VIDEO

Čestitam Warriorsima na fantastičnoj sezoni. Košarka se razvija iz dana u dan, a rekordi su tu da se ruše. Užitak ih je gledati i jedva čekam da ih vidim u playoffu, čestitao je košarkašima Golden Statea najveći od najvećih Michael Jordan.

A imao im je i na čemu čestitati. Warriorsi su noćas pobijedili Memphis 125-104 i tako skinuli 20 godina star rekord upravo Jordanovih Bullsa. Kukoč, Jordan, Pippen i ekipa tada su bili na 72-10 u regularnom dijelu sezone, a Golden State prestigao ih je u posljednjoj utakmici regularnog dijela i postavio novi rekord sa 73 pobjede i samo devet poraza. A čovjek koji povezuje stari i novi rekord je bivši play Bullsa, a danas trener Warriorsa Steve Kerr.

- Prekrasno je završiti regularni dio na ovaj način. Rekao sam dečkima da nikada nisam mislio da je taj rekord moguće srušiti. A sada ću reći isto što sam rekao prije 20 godina. Ne vjerujem da će itko ikada srušiti ovaj rekord. Da netko postavi 74-8? Ne bih baš rekao. Nadam se samo da naši navijači neće isto očekivati od nas i iduće sezone - nasmijao se Kerr.

A čovjek koji ih je ponovno vodio do pobjede je nevjerojatni Steph Curry. Najbolji košarkaš svijeta zabio je 46 i usput postavio još jedan rekord. Memphisu je zabio 10 trica i tako postao prvi košarkaš u povijesti koji je u jednoj sezoni zabio više od 400 trica. Sada je na brojci 402.

I sve to Warriorsi i Curry napravili su u noći kada se opraštao Kobe Bryant, čovjek koji je zadužio svijet košarke posljednjih 20 godina. Bila je to doista čarobna večer na NBA parketima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 10

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić