Obavijesti

Sport

Komentari 20

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
6

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima

VIDEO

Iako je Nikola Jokić (29) s triple-doubleom od 27 koševa, 20 skokova i deset asistencija vodio Denver Nuggetse do preokreta protiv Los Angeles Lakersa u seriji prve runde NBA doigravanja, sva je pažnja bila na njegovom bratu Strahinji, koji je na tribinama šakom udario nepoznatog navijača u glavu.

Sve je evidentirano na videosnimci koja je 'iscurila' na društvenim mrežama nakon utakmice, zbog čega je NBA liga, prema Athleticu, pokrenula vlastitu istragu incidenta. Fizičkom obračunu prethodila je žestoka svađa, a nije poznato iz kojih je razloga ona počela. Strahinja Jokić spustio se do navijača (nije poznato je li navijač Lakersa ili Nuggetsa) i zamahnuo šakom prema njemu. Iako je taj udarac 'sjeo' na bradu navijača, on je, izgleda, prošao bez ozljeda.

Zatim se do njih dvojice spustio drugi Jokićev brat Nemanja, a pored njega je bila i Jokićeva supruga Natalija s kćeri Ognjenom. A istaknimo kako ovo nije prvi put da su Jokićeva braća u središtu pažnje... Iz pogrešnih razloga.

VIDEO Brat Nikole Jokića šakom udario navijača nakon što su se žestoko posvađali na tribinama
VIDEO Brat Nikole Jokića šakom udario navijača nakon što su se žestoko posvađali na tribinama

Braća Jokić poznata su po incidentima

Prvi incident dogodio se prije otprilike tri godine, kada su Nuggetsi igrali u drugoj rundi protiv Phoenix Sunsa, koji su 'pomeli' momčad iz Denvera i izborili NBA finale. Tada su Strahinja i Nemanja Jokić bili u žestokoj svađi s prvom violinom Sunsa, Devinom Bookerom. Braća Jokić nešto su dobacivala američkom košarkašu, a čak su htjela i ući na parket.

Idući su put braća Jokić bila pod svjetlima javnosti nakon što su se sukobila s braćom Morris. Sve je 'zakuhao' obračun Nikole i Markieffa Morrisa, koji je tada igrao za Miami Heat. Morris je s leđa gurnuo Jokića, kojem se taj potez nije svidio, pa se zaletio u Amerikanca i grubo ga srušio na parket. Morris je nakon tog incidenta propustio čak 58 utakmica.

Braća Jokić američkom košarkašu: 'Ako želiš još, čekamo te'

Stoga je bivši suigrač Ivice Zupca u LA Clippersima, Markieffov brat Marcus, oštro kritizirao Jokićev potez. A braća Jokić još su oštrije odgovorili. Otvorili su zajednički Twitter profil samo kako bi odbrusili Morrisu na društvenim mrežama i poručili: "Ako želiš još, čekamo te."

I Jack Nicholson je dobio 'porciju' od braće Jokić

Braća Jokić čak su se sukobila i sa slavnim glumcem Jackom Nicholsonom (87). Bilo je to prošle godine u finalu Istočne konferencije NBA-ja. Jokićeva momčad je pobijedila u utakmici, a njegova braća nisu baš gospodski proslavila pobjedu.

VIDEO Nikola Jokić dobio ulogu u poznatom filmu. Pogledajte trailer: Neće me pustiti na miru
VIDEO Nikola Jokić dobio ulogu u poznatom filmu. Pogledajte trailer: Neće me pustiti na miru

- Je*em ti mamu - opsovao je Nicholsona Nemanja, dok mu je najstariji brat mahao i poručio:

- Vidimo se sljedeće godine!

Kiselog izraza lica Nicholson je napustio dvoranu.

Jokićevu braću je ranije opisao i Danilo Gallinari, bivši talijanski reprezentivac i nekadašnji Nikolin suigrač.

'Ne želite se zakačiti s braćom Jokić'

- Oni su pogrešni momci s kojima se ne želite zakačiti - kazao je Talijan, više u šali.

Nikola je najmlađi brat od sve trojice i jasno je da su Strahinja i Nemanja jako osjetljivi kad se netko usudi usprotiviti njihovom "malom" bratu. 

Strahinja je od ranije poznat američkog javnosti. NY Post je izvijestio kako je napao djevojku i u pripitom ju stanju, navodno, gušio i opasno prijetio zbog nekih ljubavnih 'trzavica' iz prošlosti. Nije joj dopustio izlazak iz stana i izbio joj je mobitel iz ruke prije nego što je ona nekako uspjela nazvati policiju. Policija ga je privela zbog tog incidenta.

Također, Strahinja ima sve reference za tjelohranitelja, a ovladao je i borilačkim vještinama. I nekim suludim odgojnim mjerama...

NBA: Indiana Pacers at Denver Nuggets

- Strahinja mi je bacao noževe oko glave dok su mi ruke bile spuštene. To je bila "kazna" jer se nisam htio popeti na drvo tijekom piknika. Bilo je to malo ludo - opisao je Nikola jednom prilikom.

VIDEO Jokićev suigrač pogodio šut sa sirenom i srušio Lakerse
VIDEO Jokićev suigrač pogodio šut sa sirenom i srušio Lakerse

Srednji brat Jokić, Nemanja, veliki je obožavatelj MMA. Čak se nadao i košarkaškoj karijeri, nastupao je za sveučilište Detroit Mercy.

Sombor: Košarkaš Denver Nuggetsa Nikola Jokić stigao je na utrku konja

- Pravio sam greške. Kada sam bio mlad, košarka mi nije bila prioritet broj jedan. Izlasci, tulumi, opijanje, djevojke, to su mi bile glavne preokupacije. Sam sam donosio odluke tipa neću ili hoću trenirati - kazao je jednom prilikom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi