Obavijesti

Sport

Komentari 19

Cedevita pred kraj dodala gas, Zadar doma izgubio od Zvezde

Cedevita pred kraj dodala gas, Zadar doma izgubio od Zvezde
4

Cedevita je slavila protiv MZT-a iz Skoplja 82-61. No nije bilo lako kako se čini. Gosti su četiri minute prije kraja bili na samo osam koševa zaostatka, no više nisu zabili niti jedan...

VIDEO

MZT je za Cedevitu bio treća sreća. Nakon uvodnih poraza od Budućnosti i Crvene zvezde, hrvatski je prvak u 3. kolu ABA lige došao do prve pobjede svladavši makedonsku momčad 82-61.

Na poluvremenu Cedevita je vodila 38-32, istim rezultatom kojim je nakon 20 minuta gubila u Pioniru prije tri dana. Samo što je u Beogradu na kraju izgubila 24 razlike, a u ''dvojci'' Doma sportova danas je dobila s 21 poenom viška.

- Pobjeda nam vrijedi više nego dva boda jer smo konačno skinuli teret koji smo si sami nametnuli. Počeli smo igrati onako kako treniramo i nadam se da ćemo tako i nastaviti. Znam koliko volje i želje imamo, prva dva kola nisu bila naša prava slika - rekao je Luka Babić.

On je zabio 15 koševa, Miro Bilan 21 koš, a Scotty Hopson 17. Sva trojica nadmašila su svoje kombinirane učinke iz prvih dviju utakmica. No možda i najbolji igrač utakmice bio je Karlo Žganec s 12 koševa, devet skokova (sedam napadačkih), pet asistencija i tri osvojene lopte. Počeo je u petorci umjesto Marka Arapovića.

- Marko se još traži nakon ljeta s reprezentacijom, a Karlo je u dobroj formi, uvijek daje sve od sebe. Zaslužio je startati na ovoj utakmici, a i trebao mi je na 'četvorci' netko tko će snagom parirati Masseyju – objasnio je trener Veljko Mršić.

Cedevita već u subotu u 4. kolu ABA lige dočekuje Zadar (19 sati), a već dan kasnije u 15 sati stiže joj Split u prvoj utakmici A1 lige.

Zadar izgubio od Zvezde

Košarkaši Zadra izgubili su u 3. kolu na svom terenu od prvaka Crvene zvezde 66-103 (23-23, 12-26, 11-24, 20-30). Protiv daleko jačeg suparnika Zadar je dobro odigrao tek drugu polovicu prve četvrtine kada je zahvaljujući preciznim šutovima za tricu uspio nadoknaditi 11 koševa minuta (12-23) i na odmor otići s neodlučenim rezultatom (23-23).

KK Zadar - KK Crvena zvezda mts

Početkom druge četvrtine Zadar je košem i dodatnim slobodnim bacanjem Marinkovića nakratko i poveo sa 26-25, no potom su gosti zaigrali angažiranije u obrani, koncentriranije u napadu i razlika u kvaliteti se pokazala na rezultatu. Do poluvremena je bilo 14 razlike za beogradski sastav (35-49), a u trećoj četvrtini razlika je narasla i do 30 (44-74).

Ostatak utakmice protekao je u revijalnom tonu, no prednost Crvene zvezde na kraju je narasla i na 37 koševa. Lovro Mazalin sa 18 i Ivan Marinković je sa 17 koševa bili su najefikasniji kod Zadra, a Marko Simonović sa 15 ubačaja kod Crvene zvezde.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'
DIV MEKA SRCA

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'

Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam je i odveo kod veterinara, ali čip nema, započeo je priču legendarni Mirko Filipović
Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića
PIŠU ŠPANJOLCI

Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića

Luka Modrić je, uz Danija Carvajala, jedini igrač koji je s Realom osvojio šest naslova Lige prvaka, što Carlo Ancelotti iznimno cijeni, a kapetana vidi i kao mentora ostalim igračima