Obavijesti

Sport

Komentari 41

Izjednačio je Draženov rekord: Bogdanović 'utrpao' 44 koša!

Izjednačio je Draženov rekord: Bogdanović 'utrpao' 44 koša!
1

Fantastični Bojan Bogdanović zabio je nevjerojatna 44 koša u pobjedi svojih Brooklyn Netsa protiv Philadelphia 76ersa čime je izjednačio NBA rekord Dražena Petrovića

VIDEO

Otvorio sam utakmicu s nekoliko laganih ubačaja, slobodnih bacanja i koševa iz kontri. U prvoj četvrtini postigao sam 15 ili 17 koševa. Tada sam shvatio da je ovo noć u kojoj bih mogao postaviti svoj rekord u NBA ligi, rekao je Bojan Bogdanović nakon čudesne noći u Brooklynu.

Njegovi Netsi u svom su Barclays Centeru pobijedili Philadelphia 76erse 131-114, a apsolutna zvijezda večeri bio je naš Bojan Bogdanović. Najbolji hrvatski košarkaš zabio je 44 koša za 37 minuta na parketu i tako srušio svoj rekord karijere u NBA-u. U tom vremenu Bogdanović je imao šut 17/27, za tricu 4/9, slobodna bacanja 6/7, osam skokova i dvije asistencije.

No ne samo da je odigrao utakmicu života u najjačoj ligi svijeta, nego je Bojan izjednačio i NBA rekord neponovljivog Dražena Petrovića koji je 44 koša zabio Houstonu 93. također u dresu Netsa.

Noćas srušeni rekord Bogdanović je postavio prošle sezone kada je 15. travnja zabio 28 koševa Orlandu. Ove sezone Bojan je igrao promijenjivo, no odlaskom Joea Johnsona krajem veljače najbolji hrvatski košarkaš se vratio u početnu petorku i dobio veće ovlasti trenera. Povjerenje se isplatilo već u prvoj utakmici nakon odlaska Johnsona kada je Bogdanović zabio 24 koša. Sada je na taj rekord sezone dodao još 20 koševa.

- Pokušao sam zabiti i 50 koševa, ali sam promašio nekoliko šuteva pa sam pomislio: 'Ma, i 40 je dovoljno dobro' - dodao je Bojan.

Sa 44 koša Bogdanović je postavio i rekord Netsa po broju koševa od preseljenja iz New Jerseya u Brooklyn, a njegov noćašnji učinak najviše je od bilo kojeg igrača Netsa još od Derona Williamsa koji je u ožujku 2012. zabio 57 koševa.

- Odigrao je fantastičnu utakmicu. Uvijek kad nam je trebalo Bojan je bio tu da nas pogura naprijed. U par navrata igrali smo s Bojanom na 'četvorci', ne igramo to često, no sada smo imali priliku i iskoristili smo je - oduševljen je svojim najboljim košarakašem sinoć trener Netsa Tony Brown.

I jedna zanimljivost za kraj, Bogdanović je sam u prvih 12 minuta bio bolji od cijelih 76ersa pobijedivši ih 17-15. Bogdanoviću su se priključili Kilpatrick s 19, Lopet s 18 te Young sa 14 koševa.

Ostali rezultati večeri 

  • Indiana Pacers - Boston Celtics 103-98
  • Orlando Magic - Denver Nuggets 116-110 (Mario Hezonja je igrao 14:12 minuta, upisao 2 skoka, tri asistencije i zabio dva koša)
  • Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 131-114
  • Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 89-107
  • San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 108-87
  • Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 98-106
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu
NEKA POZNATA IMENA

Kladionice imaju jasnog favorita za novog trenera Dinama: Evo tko vodi u utrci za 'vruću' klupu

Favorit kadionice je već vodio Dinamo u 100 utakmica, a pod njegovim vodstvom klub je postigao zapažene uspjehe u Europi. Sljedeći na listi je Željko Sopić

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada
Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja
VELIKO SRCE

Dječak (15) se bori za život. U pomoć je uskočio Marko Livaja

Dječak Filip Lemo (15) boluje od aplastične anemije koja se liječi presađivanjem koštane srži ili matičnih stanica. Vodi najvažniju bitku u životu i hitno mu je potrebna pomoć