Obavijesti

Show

Komentari 3

Bilo je gusto: Valpovački kotlić opet je napravio savršen roštilj

Bilo je gusto: Valpovački kotlić opet je napravio savršen roštilj
24

Osijek je na Tvrđi dobio priliku otvoriti jubilarno 5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz Pik Vrbovec. Pobjednici su Valpovčani. Nakon Osijeka, kvalifikacije 5. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju nastavljaju u Zadru 21.5.

VIDEO

Natjecatelji su okretali ćevapčiće, vratinu, kobasice, junetinu i ražnjiće na žaru kako bi impresionirali gastro sud pod predsjedavanjem Daria Lidea iz Majstor kuhar tima Branka Ognjenovića.

Okupljanje je počelo već u ranim jutarnjim satima, a među okupljenim timovima odmah se istaknuo Valpovački kotlić Željka Turalije. Kod njih se osjećao poseban entuzijazam, a članovi tima nisu krili da imaju brojne trikove za savršeni roštilj u malom prstu. Osim toga, jedan je njihov član prvak u fiš paprikašu, pa u njegove kulinarske sposobnosti nitko nije sumnjao. One koji su i na tren posumnjali u veliki uspjeh Valpovčana koji su se prošle godine plasirali u finale, ubrzo su se uvjerili da dečki stvarno znaju što rade. Naime, skupili su 196 bodova i odnijeli pobjedu. Mrvicu razočaranja doživjeli su drugoplasirani Bračne vode predvođene Darijom i Novelom Bučanovića iz Bilja. Oni su imali 184 boda. Presudila im je kategorija “ćevap” kod koje su malo kaskali i izgubili određene bodove. Međutim, kao i sve sudionike, i njih je cijelo vrijeme držalo dobro raspoloženje pa su nastavili slaviti drugo mjesto skupa s mnoštvom građana koji su ih došli podržati i probati ukusna jela.

Osim njih, u roštiljanju na Tvrđi vilicu o vilicu borili su se lokalni znalci EwoB team Dominika Osmeričića, BBQ Pitmasters Marine Obšivač, Anđelko Ribić i njegova ekipa Virotvitica1234, Medicinari Stjepana Maričića Makija iz Piškorevaca. Osječani su uživali u koncertu grupe Vigor i nagradnim igrama koje su samo za njih pripremili partneri natjecanja. Veliko zanimanje izazvao je i jedinstveni performance voditeljice Martine Validžić.Smijeha nije nedostajalo, a za ozbiljne teme bio je zadužen Dario Lide koji je pripremao roštilj-jela iz kuharice 24sata koja su degustiral i posjetitelji, a knjižicu s receptima dobili su i svi zainteresirani.

Uz vrhunske Volim roštilj grill delicije Pika Vrbovca mogli kušati ukusni prilozi kao što su mladi kajmak, Kečap i ajvar te razni umaci i grilane gljive. Nakon serviranja jela gastro sudu, timovi su svoje roštilje oprali Permetalom, a najbolji znalac u Permetal kvizu osvojio je godišnju zalihu broj 1 sredstva za pranje roštilja, pećnica i napa.

5. Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec održava se u organizaciji 24sata uz podršku partnera: Dacia, KarlovačkoPermetal, KiskoJamnica, Vina Belje, Zvijezda, President, Kotanyi, FridrihIskon, Delimano, Grilloza i Kulinarski studio Majstor kuhar stoga su ti sve namirnice, cjelodnevna okrjepa, kao i sva oprema osigurani. 

Nakon Osijeka borba za Zlatni ćevap nastavlja se na zadarskoj Rivi 21. svibnja s početkom u 12 sati.

Prijave za ostale gradove još uvijek su u tijeku zato posjeti specijalnu rubriku Zlatni ćevap u kojoj donosimo više informacija i prijavi se na natjecanje za najbolje roštilj majstore Hrvatske!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti
Baby Lasagna juri prema prvom mjestu na kladionicama! Šanse za pobjedu rastu nakon probe
PRVI SU ŠVICARSKI PREDSTAVNICI

Baby Lasagna juri prema prvom mjestu na kladionicama! Šanse za pobjedu rastu nakon probe

Marko Purišić prije druge probe imao je 17% šanse za pobjedu, a u proteklih nekoliko sati počeo se penjati na kladionicama