Kada ogladnite od šetnje po predivnom Beču i razgledavanja znamenitosti, možete sjesti u jedan od restorana i naručiti "Bečku šniclu" ili pak na štandu kupiti kobase
Omiljena brza hrana u Beču su razne pečene i kuhane kobase
Na Austrijsku kuhinju je snažno utjecala tradicija pojedinih zemalja bivšeg carstva, osobito Češke, Mađarske i sjeverne Italije.
Austrijanci uz jelo rado piju vino, pogotovo domaće. Tako se bijelo vino uzgaja uglavnom u Štajerskoj i Donjoj Austriji, a crveno vino dolazi uglavnom iz Gradišća. I Beč je poznat po svojim vinogradima s ruba grada. Odlično vino Austrijanci ljubomorno čuvaju za sebe pa ga vrlo malo ide u izvoz.
U zimskim danima omiljeno jelo u Austriji je juha koja se većinom poslužuje s nekim prilogom, poput, na primjer, sjeckanih palačinki.
Popularna je i "Bečka šnicla" od teletine koja se poslužuje s krumpirom ili krumpir salatom.
Od mađarske kuhinje je ostao gulaš (gulaš od govedine, luka i paprike), koji se u Mađarskoj naziva Pörkölt.
"Tafelspitz" je stražnji dio komada kuhane govedine, poslužuje se uz juhe i kao prilog uz jelo.
Najpoznatije brzo jelo u Austriji su kobase koje možete naći na kioscima na gotovo svakom uglu. Kobase su pečene ili kuhane sa senfom ili nekim drugim prilogom, mogu biti u kruhu ili pecivu.
Najpoznatije kobase su Käsekrainer (kobasica s komadićima sira), Frankfurter koja je slična hrenovci (izvan Austrije se naziva "Bečka") te Debrecinka koja je malo ljuta jer u sebi ima paprike.
Saznajte više o direktnim letovima za Beč iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.