Tradicionalna kuhinja s područja Düsseldorfa je raznolika, no jela se uglavnom sastoje od jednostavnih i jeftinih namirnica, a sve je iskombinirano s vrhunskim pivom
Božanstvenu Rajnsku pečenku valja zaliti vrhunskim pivom
Tradicionalna kuhinja s područja Düsseldorfa je raznolika, no jela se uglavnom sastoje od jednostavnih i jeftinih namirnica, a sve je, naravno, iskombinirano s vrhunskim njemačkim pivom.
Popularno jelo u Düsseldorfu su krvavice, a jedu se uglavnom s još popularnijim senfom po kojem je grad poznat. Senf se u Düsseldorfu služi u posebnim posudicama nazvanim 'Mostertpöttche'.
Stanovnici Düsseldorfa vole i sendvič 'Halver Han' koji se radi od polovice peciva od raži s maslacem, gaudom, lukom, senfom, mljevenom paprikom i kiselim krastavcima.
Još jedno slavno jelo je 'Nebo i zemlja' koje se sastoji od pire krumpira i jabuka s krvavicama narezanim na šnite, a uz to se poslužuje i karamelizirani luk.
S obzirom na to da se Düsseldorf smjestio na obalama Rajne ne čudi što su njegovi stanovnici zavoljeli riječne dagnje koje vole jesti u umaku od bijelog vina uz pecivo od raži s maslacem i zaliti s čašom piva.
Ukusno i zasitno jelo koje svakako valja probati je 'Rajnska pečenka' (Sauerbraten). Iako originalan recept uključuje konjsko meso, danas se većinom radi od govedine koja se nekoliko dana marinira u crvenom vinu i octu, a zatim se polako pirja. Uz pečenku se poslužuju knedle od krumpira, sos od jabuka i crveni kupus.
Izvor: German Food
Saznajte više o direktnim letovima za Düsseldorf iz Dubrovnika i Splita.