Obavijesti

Promo sadržaj

U Našicama otvoren inovativan i jedinstven Pedagoški šumski centar „Šumski Radoznalci“

U Našicama otvoren inovativan i jedinstven Pedagoški šumski centar „Šumski Radoznalci“
9

Pedagoški šumski centar „ŠUMSKI RADOZNALACI“ je jedinstveni Centar u Hrvatskoj, lociran u srcu prirode, u Našicama. To je mjesto gdje djeca, u manjim skupinama, iskustveno uče kroz igru u prirodi, u okruženju predivnih šuma i cvjetnih livada.

Sve je počelo s Ninom Erdeš Babić, mladom znanstvenicom, pedagoginjom i autoricom programa šumske pedagogije za djecu: ŠUMSKI VRTLARKO (od 3 do 5 godina), ŠUMSKI ŠKOLARKO (od 6 do 8 godina) i ŠUMSKI RADOZNALKO (od 9 do 11 godina). „Nedavno smo pokrenuli radionice u prirodi za djecu od 2 godine-ŠUMSKI MALIŠANI, a zadovoljstvo roditelja i djece nam je najveća motivacija za daljnji rad i usavršavanje.“

Ideja o osnivanju Pedagoškog šumskog centra „ŠUMSKI RADOZNALCI“ proizašla je iz vlastitog iskustva odrastanja u igri u prirodi, znanstvenog rada na doktorskoj disertaciji u kojoj je fokus na istraživanju područja obiteljske pedagogije te iz iskustva rada u različitim odgojnoobrazovnim ustanovama. „Danas su djeca izložena sjedilačkom načinu života i prekomjernom korištenju digitalne tehnologije, a to negativno utječe na područje kognitivnog, afektivnog i socio-emocionalnog razvoja djece. Kao pedagoginja, odlučila sam djelovati. Počela sam razvijati autorske programe šumske pedagogije koji sadrže stručno i metodički osmišljene pedagoške radionice u kojima djeca uče kroz praktična iskustva u prirodi-šumi, upoznavajući sebe i svijet koji ih okružuje“, ističe Nina.

Svaki autorski program sastoji se od pedagoških radionica koje su prilagođene različitim dobnim skupinama, sposobnostima i interesima djece kako bi se osiguralo optimalno iskustvo učenja za svako dijete. Cilj je da djeca što više slobodnog vremena provedu u prirodi, a da istovremeno usvajaju nova znanja i različite vještine na djeci blizak i zanimljiv način-kroz igru, pokret i istraživanje.

9
| Foto: PROMO

U našim autorskim programima šumske pedagogije, djeca sudjeluju aktivnostima sadnje i održavanja malenog vrta, šumskih kvizova, timskih izazova, orijentacijskih zadataka u prirodi i istraživačkih projekata. Želimo omogućiti djeci da se povežu s prirodom na kreativan i zanimljiv način.

Posebno želimo istaknuti ŠUMSKI OBITELJSKI KUTAK, mjesto u našem Centru gdje mlade obitelji i djeca mogu provesti kvalitetno vrijeme u druženju i povezivanju s prirodnim okruženjem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

RBA program preporuke Prijatelji po računu sada vrijedi i za mala poduzeća
PROMO

RBA program preporuke Prijatelji po računu sada vrijedi i za mala poduzeća

Raiffeisen banka u sklopu svog programa preporuke Prijatelji po računu, osim nagrađivanja novih i postojećih klijenata fizičkih osoba, nagrađuje i postojeće klijente koji preporuče RBA malim poduzećima i obrtnicima.

Izvrsnost dostupna na dodir prsta: Nova Samsung Galaxy A serija i Fit 3 pametni sat
PROMO

Izvrsnost dostupna na dodir prsta: Nova Samsung Galaxy A serija i Fit 3 pametni sat

Odavno je poznato kako Samsung na Galaxy uređaje integrira jedne od najboljih sustava kamera, a odgovarajuća praksa nije zaobišla niti Galaxy A seriju.
"Taste Like Drniš" - Festival drniškog merlota 2024.
PROMO

"Taste Like Drniš" - Festival drniškog merlota 2024.

Najavljujemo manifestaciju rezerviranu za uživanje u dobrom vinu i društvu!