Obavijesti

Promo sadržaj

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
5

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Publika je vrlo brzo prepoznala kvalitetu i od samih početaka uživala u gledanju nekolicine osebujnih stažista kako prolaze kroz svoju prvu godinu u medicini. Serija je postala poznata po dramatičnim pričama, dramatičnim obratima, odličnoj glazbi i upečatljivim dijalozima.

S glumačkom postavom sastavljenom od većinom nepoznatih glumaca, Patrick Dempsey kao Dr. Derek Shepherd bio je početna točka za mnoge gledatelje i gledateljice zahvaljujući neodoljivom osmijehu i snažnom karakteru, a njegova veza s Meredith Grey (Ellen Pompeo) i dinamična prijateljstva s drugim likovima (kao i rivalstva) fanove su „navukle“ da prate što se događa u životima medicinskih djelatnika čak 20. sezona.

Nakon nevjerojatnih 19 sezona, „Uvod u anatomiju“ priprema se za svoju 20. sezonu, ali ovaj put bez Meredith Grey kao glavnog lika. Ellen Pompeo je najavila svoj odlazak, što će značiti da prvi put nakon toliko sezona serija nastavlja bez nje kao ključnog lika koji nosi radnju. Čini se kako će 20. sezona, koja s prikazivanjem kreće premijerno 2. svibnja na malim ekranima i to samo na kanalu STAR Life, ponovno vraća na početnu radnju – stažiste. Prva sezona započela je s pet glavnih stažista, koji fanovi često zovu M.A.G.I.C. (Meredith Grey, Alex Karev, George O'Malley, Izzie Stevens i Cristina Yang), a upravo su oni, svojim prijateljstvima i romantičnim odnosima, vodili seriju kroz najdramatičnije trenutke. Nova sezona započinje s epizodom naziva „We've Only Just Begun“, a prikazat će deset epizoda.

Premda se glumačka postava emisije mijenjala tijekom godina, stalni likovi poput Mirande Bailey i Richarda Webbera pružaju konstantu u svijetu Grey Sloan Memorial bolnice, izučavajući nove stažiste, baš kao u prvoj sezoni. Novi stažisti, predstavljeni u prvoj epizodi 19. sezone, daju emisiji priliku za novi početak, onaj bez Meredith Grey. Pojedini fanovi smatraju ih drugom iteracijom originalne M.A.G.I.C. skupine, ovaj put pod akronimom M.A.G.Y.K. (Jules Millin, Lucas Adams, Simone Griffith, Mika Yasuda, Benson „Blue“ Kwan). Što se tiče likova koji se neće pojaviti u novoj, 20. sezoni Maggie Pierce koju glumi Kelly McCreary, stalna članica postave još od 11. sezone i kćer Ellis Grey, neće se pojavljivati u seriji.

S druge strane oni koje ćemo zasigurno nastaviti gledati, a dobro su poznati svima koji seriju prate od samih početaka su James Pickens Jr. kao Richard Webber i Chandra Wilson, nezamjenjiva Miranda Bailey, koja također jasno napominje da ne planira napustiti seriju do samog kraja. Tu su i Kevin McKidd kao Owen Hunt, Kim Raver kao Teddy Altman, Caterina Scorsone kao Amelia Shepherd i Camilla Luddington u ulozi Jo Wilson. Nakon šest sezona, najavljen je i povratak Jessice Capshaw u ulozi dr. Arizone Robbins.

Završetak 19. sezone ostavio je gledatelje s brojnim pitanjima i neizvjesnostima pa se očekuje da će se 20. sezona baviti posljedicama događaja iz prethodne sezone, kao što je neočekivano Meredithino otkriće o Alzheimeru i Richardovo ponovno pribjegavanje alkoholu. Odnosi između Lucasa i Simone, kao i Linka i Jo, ostali su neobjašnjeni, kao i razlog kolapsa Teddy Altman.

Nova sezona pružit će priliku za istraživanje likova koji su možda bili u sjeni Meredith Grey koja se neće često pojavljivati u seriji. Unatoč tome, Ellen Pompeo ostaje izvršna producentica emisije i možda nas ipak iznenadi te se povremeno vrati u nekoj epizodi.

Nove uzbudljive obrate 20. sezone „Uvoda u anatomiju“ pratimo četvrtkom, od 2. svibnja u 22 sata na STAR Life kanalu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Vino, klopa, zdravlje i priroda: Upoznajte Međimurje – destinaciju koja objedinjuje sve
PROMO

Vino, klopa, zdravlje i priroda: Upoznajte Međimurje – destinaciju koja objedinjuje sve

Međimurje, smješteno na samom sjeveru Hrvatske, predstavlja pravu riznicu prirodnih ljepota, gastronomskih delicija, bogate vinske kulture i wellness doživljaja

'Ajmo' je novi projekt Ureda za izvoz glazbe Hrvatska: '10 puta ćemo dodijeliti po 10.000 eura'
ZA ORGANIZACIJU KONCERATA

'Ajmo' je novi projekt Ureda za izvoz glazbe Hrvatska: '10 puta ćemo dodijeliti po 10.000 eura'

Natječaj 'AJMO!' je namijenjen svim organizatorima koncerata, bez obzira na njihov formalno pravni status, što uključuje javne ustanove, udruge, trgovačka društva, samostalne umjetnike i obrte
Počinje novo izdanje Plivinog natječaja Zajedno prema zdravlju –  4 pobjednika
PROMO

Počinje novo izdanje Plivinog natječaja Zajedno prema zdravlju – 4 pobjednika

Nakon tri uspješna izdanja natječaja Zajedno prema zdravlju, PLIVA i ove godine, dodjeljuje financijsku potporu neprofitnim udrugama, organizacijama i inicijativama koje brinu o dobrobiti pacijenata.