Obavijesti

News

Komentari 8

Traže moratorij: Potpisi protiv monetizacije idu na provjeru

Traže moratorij: Potpisi protiv monetizacije idu na provjeru
6

Odbor za Ustav poslao je u utorak Vladi na provjeru više od 530.000 potpisa građana za referendum protiv monetizacije autocesta. Odluka je bila jednoglasna

VIDEO

Više od 530.000 potpisa građana za referendum protiv monetizacije autocesta Odbor za Ustav poslao je Vladi na provjeru . Odluka je donesena jednoglasno. Za raspravu se javio Dragan Zelić iz GONG-a te pojasnio zašto su podržali ovu referendumsku inicijativu.

GONG zamjera Vladi što nisu vidjeli studiju

- Ovdje se radi o pitanju dobrog upravljanja nacionalnim resursima . Rekao bih da je ovo jedna od najvažnijih odluka Vlade u ovom mandatu. Zamjeramo što nismo vidjeli studiju koja bi ponudila nekoliko opcija po pitanju monetizacije. Možda je koncesija najbolje rješenje, ali nismo vidjeli druge opcije i zato smo podržali ovu inicijativu. Nezadovoljni smo i što nije provedena široka javna rasprava, a tada možda ne bi bilo potrebe za referendum jer bi se možda došlo do nekih drugih opcija - izjavio je.

- Zahvaljujem kolegi Zeliću koji postavlja pitanje je li monetizacija dobra opcija uz prijedlog da se ta opcija zabrani, ali nema problema, raspravljat ćemo o tome kada budemo raspravljali o meritumu - nadovezao se predsjednik Odbora Peđa Grbin (SDP) .

Na Odboru se za riječ javio i Mijat Stanić ali nije mogao govoriti jer nije član Odbora.

VIDEO

Nakon sjednice novinarima u Saboru jedan od organizatora referenduma Mijat Stanić najavio je da će vjerojatno već danas inicijativa "Ne damo naše autoceste" uputiti Ustavnom sudu zahtjev za moratorij na sve daljnje postupke Vlade vezano za koncesiju autocesta dok se ne provede referendum. Od Odbora je očekivao da Saboru predloži navedenu odluku o moratoriju.

Traže da referendum bude kad i predsjednički izbori

Stanić je ponovio zahtjev inicijative da se referendum održi kada i predsjednički izbori , a sve radi uštede proračunskog novca.

- Isplati se svima potruditi da se pozabave ovom temom i da u što kraćem roku obave formalne poslove kako bi se referendum održao uz predsjedničke izbore. Želim vjerovati da je to izvjesno i da će saborski zastupnici i sva državna tijela ponašati odgovorno i štedljivo u ovoj velikoj krizi . Ako postoji dobra volja postoji mogućnost za to - kazao je Stanić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'
NEVRIJEME NA OBALI

VIDEO Totalni kaos na Korčuli, pogledajte kako vjetar čupa veliko stablo: 'Ovo je horor!'

LUMBARDA, KORČULA - ''Grozno je. Horor film. Bilo je oblačno, i samo je kiša krenula. U dvije sekunde se okrenulo. More se uznemirilo i krenuo je jaki vjetar. Grozno. Sve je polupano. Još uvijek pada, ne znamo je li priprema za nešto gore. Kažu da je to ovako na Korčuli prvi put'', kazao nam je čitatelj koji je poslao snimku snažnog nevremena koje se sručilo na Korčulu u poslijepodnevnim satima. Na snimkama koje nam je poslao vidi se kako puše iznimno jak vjetar, pada snažna kiša, a u jednom trenutku vjetar čupa veliko stablo.

DOZNAJEMO Učenik radi kojeg se cijeli razred ispisao iz škole sada se premješta u drugu
OBRAT

DOZNAJEMO Učenik radi kojeg se cijeli razred ispisao iz škole sada se premješta u drugu

Dogovoreno je da će roditelji učenika zatražiti premještaj u drugu osnovnu školu, zahtjev će predati sutra u jutro, obavljen je razgovor s ravnateljem škole u koju učenik treba prijeći - odgovorili su za 24sata iz Ministarstva.
VIDEO Potop u Dubrovniku:  Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u
KAOS NA JUGU HRVATSKE

VIDEO Potop u Dubrovniku: Slijevaju se vodopadi, kaos na Pilama, a neki se voze na SUP-u

Iz Državnog hidrometeorološkog saveza upaljeni su meteoalarmi za cijelu Hrvatsku, a dubrovačka regija je u narančastom