Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Djeca prestaju jesti kad su sita i ne treba ih hraniti svako malo

Djeca prestaju jesti kad su sita i ne treba ih hraniti svako malo
1

Davanje jela u redovitim razmacima prevazilazi ugrađeni mehanizam hranjenja i djetetov apetit, pa ga se uči da jede više no što treba što može rezultirati pretilošću

VIDEO

Moderne majke koje izbjegavaju tradicionalnu rutinu hranjenja djeteta u točno zadano vrijeme na taj način sprečavaju pretilost djeteta u kasnijoj dobi, otkrilo je australsko istraživanje. Ono je otkrilo da su bebe koje se hrane u neredovitim razmacima lakše i zdravije u dobi od 14 mjeseci, nego one koje se hrane svaka četiri sata.

Ukoliko se dijete hrani ako je gladno a ne svaka četiri sata, na taj način se regulira apetit bebe, jer djeca imaju ugrađeni mehanizam za osjećaj gladi i prestaju jesti ako su sita. No hranjenje iako nisu gladni, prevazilazi taj prirodni mehanizam te može biti razlogom nakupljanja suvišnih kilograma.

- Hraniti treba po potrebi i zahtjevima djeteta, a ne rutini, a majke već od prvih dana djetetova života uče prepoznavati njegove signale. Mnoge majke hrane djecu svaka četiri sata jer im je rečeno da je tako zdravo, no mi smo dokazali da nije - rekla je voditeljica istraživanja Lynne Daniels.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Jedite ovu namirnicu prije spavanja i više nećete hrkati
PRIRODNI LIJEK

Jedite ovu namirnicu prije spavanja i više nećete hrkati

Hrkanje je problem koji pogađa mnoge spavače, a i njihove partnere i ukućane, stoga bilo kakvo riješenje je dobrodošlo, a ovo lagano riješenje možete isprobati već danas