Obavijesti

Sport

Komentari 42

Predsjednik Gorice: HNL nije regularan i tužit ćemo Savez

Predsjednik Gorice: HNL nije regularan i tužit ćemo Savez
3

Postupalo se u skladu s pravilnicima, a to se vidi iz rješenja HOO-a koji je u samo jednom dijelu poništio odluka. HNL je regularan, rekao je Srebrić za 24sata TV

VIDEO

Na televiziji 24sata u emisiji 'Bez ograde' sudjelovali su predsjednik HNK Gorice i tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić. Tema je bila rješenje koje je donio Hrvatski olimpijski odbor, a kojim se poništava odluka HNS-a zbog koje Gorica nije smjela igrati 1. HNL iako je bila prvak 2. lige i dobila je licencu.

Prvenstvo nije regularno, rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko

- Neke stvari u našem nogometu nisu dobre, a kulminiralo je izbacivanjem Gorice iako smo imali licencu i stekli sve uvjete. Upozorili smo i HNS pravovremeno, Grad Velika Gorica je izdao uvjete oko projektiranja rasvjete, proveli smo i natječaj, ali su grubo povrijedili Statut. Prvenstvo nije regularno! - rekao je Črnko.

Po procjenama smo izgubili oko 25 milijuna kuna, a Savez snosi velik dio odgovornosti

Srebrić je brzo odgovorio.

- To nije skandal jer se postupalo u skladu s pravilnicima, a to se vidi iz rješenja HOO-a koji je u samo jednom dijelu poništio jednu odluka. HNL je regularan! Licenca je tad povučena od nadležnog tijela.

Savez nema obveza u smislu naknade štete, tvrdi Srebrić

Črnko je najavio tužbe.

Nakon naše žalbe Arbitraža se sastala za 90 dana! Nitko nikad nakon naše žalbe nije ispitao uvjete i dokumentaciju koju smo napravili. Dosta novaca smo utrošili i netko mora procijeniti koliko smo oštećeni i koliko će proći vremena dok ponovno ne dobijemo prvoligaša. Izgubili smo sponzore i pokrećemo privatne tužbe, po procjenama smo izgubili oko 25 milijuna kuna. Gorica je trebala igrati 1. ligu, a licencu izgubiti tek iduću sezonu, ako su za to postojali uvjeti, kao što je bio slučaj s Karlovcem. Iznimno smo puno izgubili, investitori su htjeli ulagati i u Grad na temelju Gorice prvoligaša. Šteta će se morati isplatiti. Savez snosi velik dio odgovornosti.

Tajnik HNS-a je naravno, kao i uvijek, negirao ikakvu odgovornost.

- Borit ćemo se do kraja jer Savez nema obveza u smislu naknade štete. A zašto se Arbitraža nije sastala na vrijeme ne znam, to se mora pitati članove.

Črnko je optužio i Savez za nesposobnost.

- Moramo se prilagoditi svijetu u budućnosti, bez nerealnih ugovora, napraviti preustroj. Projekt Gorice je realan, morat će i drugi to raditi. Liga kakva god bila, amaterska, poluprofesionalna, ovisi o Savezu koji se mora aktivnije uključiti. Može se napraviti puno toga. Je li ovo vostvo sposobno? Napravili su i pozitivnih stvari u prošlosti, ali bojim se da više nije sposobno.

Teoretski je moguće da ove sezone iz lige ispadne i sedam klubova

Srebrić je za kraj najavio Ligu 12 iduće sezone.

- Liga 16 je promašena, ali ako neće biti dovoljno licenci, bit će i manje od 12 klubova. Teoretski je moguće da ove sezone iz lige ispadne i sedam klubova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 42

VIDEO

Dinamo želi vratiti igrača kojeg je prodao za 14,5 milijuna eura
NOVI POVRATAK U NAJAVI

Dinamo želi vratiti igrača kojeg je prodao za 14,5 milijuna eura

Imali smo neki kontakt. Malo su se raspitivali. Sve je ostalo na tome. Moja želja nije bila upitna, ali nekako se to otegnulo, govorio je Benković prije godinu dana...