Obavijesti

News

Komentari 127

Usidrio jahtu kod Cavtata, a Hrvatskoj nije platio ni lipe

Usidrio jahtu kod Cavtata, a Hrvatskoj nije platio ni lipe
4

Megajahta koja se iznajmljuje za 3,5 milijuna eura po tjednu tri dana je bila usidrena kraj Cavtata. Naime, područje sidrenja nije pod nadležnošću Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije

VIDEO

Superluksuzna megajahta Flying Fox vlasnika Imperial Yachts iz Monte Carla u Dubrovnik je uplovila u srijedu, 24. lipnja, u jutarnjim satima.

Nakon trosatnog zadržavanja u luci Gruž zbog nužne papirologije, 136 metara duga jahta isplovila je prema Cavtatu, gdje se i usidrila. 

Tamo je mamila uzdahe puna tri dana. Sidrište kod Cavtata Flying Fox napustio je u subotu, 27. lipnja i zaplovio prema jugu Francuske. 

Brojne jahte u dubrovačkom akvatoriju.

Sidrili - besplatno

No Hrvatska osim pogleda na raskošno plovilo koje se dovodi u vezu s Jeffom Bezosom, vlasnikom Amazona, nije imala ništa jer su se nedaleko od Cavtata sidrili - besplatno.

Naime, područje sidrenja nije pod nadležnošću Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije. 

- Lučka uprava DNŽ je nadležna za upravljanje lukom Cavtat u granicama lučkog područja. Koliko nam je poznato, navedena jahta se sidri izvan lučkog područja luke Cavtat i kao takva nije dužna platiti lučku pristojbu odnosno sidrenje - stoji u odgovoru Antuna Banovca, ravnatelja Lučke uprave DNŽ. 

Bogatašice Ecclestone navalile na škampe i biftek u Palmižani: One su pristojne, bez zahtjeva
Bogatašice Ecclestone navalile na škampe i biftek u Palmižani: One su pristojne, bez zahtjeva

Crna Gora zna kako naplatiti

Za razliku od Hrvatske, Crna Gora je vlasniku Fyling Foxa itekako naplatila dolazak u Tivat, odnosno luku Porto Montenegro gdje je jahta bila na vezu dva dana prije dolaska u Hrvatsku. 

Na stranici MarineReservation.com za dva dana veza za iste dimenzije dobili smo ponudu od 13.008 eura. Je li vlasnik Flying Foxa odlučio biti škrtac baš kad je stigao u Hrvatsku ili se sidrio besplatno jer se kod nas to tako može?

Možda je oboje, ali činjenica jest da Hrvatska i nema koristi od dolaska takve jahte.

Ovo nije prvi put da se bogataši u Hrvatskoj sidre besplatno. Jahta Eclipse Romana Abramovića, 2016. je tijekom cijelog rujna i listopada bila usidrena u Župskom zaljevu, besplatno. 

Luksuzna mega jahta Flying Fox stigla u Dubrovnik

Nitko nije mogao naplatiti

Mato Kekez, dubrovački lučki kapetan, kazao je kako je na tom mjestu dozvoljeno sidrenje, ne smeta odvijanju pomorskog prometa niti ugrožava ekologiju.

Područje nije pod nadležnošću Lučke kapetanije, niti Županijske lučke uprave Dubrovnik, pa mu nitko nije ni mogao naplatiti sidrenje. Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture uputili su nas na Lučku upravu DNŽ-a.

Najbogatiji čovjek na svijetu navodno je vlasnik jahte građene u velikoj tajnosti

Jahta je sagrađena 2019., a Jeff Bezos, čije se bogatstvo procjenjuje na 138 milijardi dolara, nikad nije potvrdio da je njegova. Osim posade, u trenutku dolaska u Dubrovnik na jahti nije bio ni Bezos niti itko drugi.

O tome najbolje svjedoče prazni bazeni. Jahta se može i unajmiti po cijeni od 3,5 milijuna eura za tjedan dana, pa postoji mogućnost da su nedaleko od Dubrovnika čekali na ukrcaj gostiju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti