Obavijesti

News

Komentari 3

Razbili mrežu dilera iz Istre i Zagreba, kod njih su pronašli više od 30 kilograma droge

Razbili mrežu dilera iz Istre i Zagreba, kod njih su pronašli više od 30 kilograma droge
6

U velikoj policijskoj akciji u četvrtak je uhićeno devet ljudi za koje policija i Uskok tvrde da su dio lanca narkodilera. Deseti osumnjičeni pomagač od ranije se nalazi u istražnom zatvoru

VIDEO

Deseci mobitela, digitalne vage, novac od poslova, 12,2 kilograma kokaina, 11,6 kilograma marihuane, 7,7 kilograma amfetamina, 479.5 grama heroina i 422 grama MDMA zaplijenili su istarski i zagrebački policajci, predvođeni Uskokom u velikoj akciji suzbijanja dilanja narkotika u Hrvatskoj.

Kako su objavili na svojim stranicama, istraga je obuhvatila 10 hrvatskih državljana stara između 29 i 49 godina. Udružili su se u nabavi, prodaji i proizvodnji droge te su podijelili veliku količinu zarađenog novca.

- Policijski službenici su jučer na području Policijske uprave istarske uhitili šest osoba (29, 33, 39, 44, 45, 46), a na području Policijske uprave zagrebačke tri osobe (34, 40, 49), dok se jedna osoba od ranije nalazi u istražnom zatvoru (44) - napisali su iz policije. 

Privedenog 29-godišnjaka dodatno su prijavili, jer je pokušao spriječiti uhićenje. Svojim se autom zabio u policajce, no uspjeli su ga spriječiti u naumu.

Iza svega, pišu, stoje 39-godišnjak i 44-godišnjak, koji su uhićeni na području Pule. Oni su od veljače prošle godine povezali u dva zločinačka udruženja preostale ljude kako bi nabavljali, vozili i preprodavali drogu u Istri. Dvojac je organizirao prijevoz većih količina heroina, marihuane i amfetamina s područja Zagreba i okolice, nakon čega se droga skladištila na području Pule i okolice. Dva zločinačka udruženja djelovala su u nekim slučajevima samostalno, dok su u nekim slučajevima članovi zločinačkih udruženja međusobno surađivali.

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policijski službenici predali su osumnjičene osobe danas pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli su Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta - napisali su iz policije u objavi.
 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...