Obavijesti

News

Kisko, prvo ime za ocat, je tržišni lider više od 80 godina

Kisko, prvo ime za ocat, je tržišni lider više od 80 godina
3

Sa svojom dugom tradicijom i iskustvom te sa širokim asortimanom standardnih i specijalnih aromatiziranih octeva KISKO je danas vodeća marka octa u Hrvatskoj

Kisko, prvo ime za ocat, tržišni je lider već više od 80 godina. Od davne 1930. godine proizvodi se isto kao i danas – na tradicionalni način od prirodnih sirovina. 

Sa svojom dugom tradicijom i iskustvom te sa širokim asortimanom standardnih i specijalnih aromatiziranih octeva KISKO je danas vodeća marka octa u Hrvatskoj, što potvrđuju naši potrošači. Naime, prema rezultatima istraživanja kvalitete - QUDAL - QUality meDAL 2013/2014 hrvatski potrošači, kada je riječ o kuhinjskom octu, najkvalitetnijim smatraju onaj koji nosi tržišnu marku - "KISKO".

Ocat se danas ne koristi samo u salatama ili za pripremu zimnice, već je prepoznat kao začin koji daje specifičnost mnogim gastronomskim delicijama, ali i kao prirodno sredstvo za čišćenje doma te za održavanje ljepote i zdravlja.

U našim krajevima sve je veća raznolikost primjene octa, pa tako osim najčešće korištenog KISKO alkoholnog, jabučnog i vinskog octa, odnosno KISKO kvasine u Dalmaciji, na stolovima sve više nalazimo aromatizirane octeve s različitim biljem ili dodacima poput, primjerice, meda.

KISKO alkoholni ocat proizvodi se destilacijom čistog etilnog alkohola prve klase iz vlastite proizvodnje. Njegova kvaliteta očituje se u prozirnosti njegove tekućine, a sadrži  9% octene kiseline čime je pogodan za pripremu hrane i osigurava iznimnu kvalitetu svake zimnice. Kao što svaka domaćica pripremi zimnice posvećuje posebnu pažnju, tako smo i u KISKU posvećeni stvaranju octa koji će svaku zimnicu učiniti vrhunskom!

KISKO jabučni ocat proizveden je prirodnim putem iz jabučnog vina vlastite proizvodnje, dobivenog od koncentrata visokokvalitetnih jabuka.

Ovaj aromatični voćni ocat u kojem su maksimalno sačuvani vrijedni nutricionistički sastojci iz prirodnog jabučnog soka ima općepoznatu djelotvornost na zdravlje i vrlo široku primjenu u gastronomiji. Neovisno o tehnološkom napretku proizvodnje octa kroz povijest, KISKO jabučni ocat i danas nastaje uz poštivanje tradicionalne recepture proizvodnje.

KISKO vinski ocat dobiva se prirodnom fermentacijom kvalitetnog crnog vina, a odlikuje ga tamnocrvena tekućina, ugodnog vinskog mirisa i okusa. Izvrstan je za pripremanje salata, marinada i kao dodatak glavnim jelima, a od davnina se koristi i za pripremu raznih prirodnih napitaka u medicinske svrhe.

KISKO kvasina je vinski ocat pripreman od vrhunskog domaćeg vina poštujući načela proizvodnje tradicionalne „dalmatinske kvasine“. Odnjegovan je prirodnim putem čime vrhunsko vino tradicionalnim vrenjem pretvaramo u izuzetni ocat koji će oplemeniti razne gurmanske delicije i salate.

Našu posvećenost vrhunskoj kvaliteti prepoznali su potrošači diljem regije, a KISKO je ulogu lidera na tržištu potvrdio lansiranjem linije specijalnih aromatiziranih octeva u tri varijante: KISKO Mediteran (s mediteranskim travama), KISKO Kvasina barrique  i  KISKO Jabučni ocat s medom u atraktivoj staklenoj ambalaži od 500 ml. Svaki proizvod nastaje ručnom pripremom i potpuno prirodnim postupkom od prvoklasnih sastojaka po originalnoj KISKO recepturi. 

KISKO Mediteran je aromatični vinski bijeli ocat proizveden od vrhunskih, 100% prirodnih sastojaka na tradicionalan način, uz dodatak svježeg mediteranskog začinskog bilja. 

Grančice ružmarina i timijana koje smo pustili da narastu do točno određene starosti da bi iz njih dobili maksimalnu aromu, ručno se beru i stavljaju u bijeli vinski ocat vrhunske kvalitete, kako bi odležavanjem pustile vlastite prirodne sokove koji odlikuju okus ovog proizvoda.

Karakterističan okus čini ga nezaobilaznim sastojkom za oplemenjivanje jela mediteranske kuhinje, odličan je u marinadama, u pripremi ribe, piletine i jela od povrća, osobito svih vrsta salata.

KISKO Kvasina barrique nastaje pripremom tradicionalne dalmatinske kvasine od vrhunskog vina koja zatim mjesecima odležava u hrastovim bačvama po načelima pripreme barriquea.

Dugotrajni proces pripreme koji diktira ovaj prirodni postupak nastanka octa iz vina i poštivanje tradicije daju KISKO Kvasinu barrique - aromatični vinski ocat s karakterističnom nježnom voćnom notom u kojoj možete osjetiti  aromu hrastove bačve, odnosno, barriquea.

Idealna je za pripremu marinada te kao dodatak svim mesnim jelima i jelima od divljači, a svojim osebujnim aromatičnim okusom posebno će obogatiti svježe salate.

KISKO Jabučni ocat s medom pripremljen je od najukusnijih jabuka vrhunske kvalitete, po tradicionalnoj recepturi njegovanoj već više od 80 godina, uz dodatak domaćeg, hrvatskog cvjetnog meda.

Od davnina poznat po svom blagotvornom djelovanju, jabučni ocat s medom oplemenit će gotovo sve gastronomske delicije, a odlično se slaže sa svim vrstama zelene salate.

100% prirodni sastojci vrhunske kvalitete i pažnja koju posvećujemo pripremi ovih proizvoda čini ih zaista posebnim i bez konkurencije na našem tržištu, što ćete prepoznati u njihovim specifičnim okusima koji vaša jela pretvaraju u prave delicije.

Posvećeni octu više od 80 godina, brinemo se da prirodne domaće sastojke pretočimo u KISKO ocat vrhunske kvalitete, vama za pomoć i užitak!

Jeste li znali?

Prvi pisani zapis o octu potječe iz Babilonskog carstva 5000 godina pr. Kr., kad su Babilonci koristili plodove datulje za proizvodnju vina i octa. Ocat su koristili za jelo i konzerviranje hrane. 

Ostaci octa pronađeni su i u egipatskim urnama koje datiraju iz razdoblja oko 3000 godina pr. Kr., a zapisi o octu i njegovom ljekovitom djelovanju postoje i u drevnoj kineskoj povijesti (oko 1200 godine pr. Kr.) te u Starom i Novom zavjetu u Bibliji.

Najpoznatiji antički grčki liječnik Hipokrat, poznat po rečenici „Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana“, ocat je koristio u terapeutske svrhe još u 4. stoljeću pr. Kr. za liječenje upala, oteklina i ulkusa. Radio je oxymel, pripravak od meda i octa za liječenje kašlja, koji se i danas često koristi u narodnoj medicini. 

S visokim prirodnim vrijednostima koje sadrži, ocat zauzima središnje mjesto u metabolizmu, igrajući važnu ulogu u razgradnji ugljikohidrata, masti i drugih hranjivih tvari. 

Djelotvornost octa na organizam rezultat je sinergije octene kiseline i kalija s ostalim mineralima i vitaminima. Octena kiselina pozitivno djeluje na cijeli probavni trakt i dobro djeluje na krvotok, smanjujući gustoću krvi i povećavajući njen protok kroz krvotok. Kalij utječe na mekoću tkiva i održava gipkost krvnih žila, te svojom važnom ulogom zauzima središnje mjesto u metabolizmu. Pozitivno djelovanje octa danas je općepoznato, a smatra se kako, između ostalog, pomaže kod kod artritisa, osteoporoze, visokog kolesterola, niskog krvnog tlaka, potpomaže probavu i regulira tjelesnu težinu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...