Obavijesti

News

Komentari 9

Istraživanje: Evo što ćemo jesti za Uskrs i koliko ćemo potrošiti

Istraživanje: Evo što ćemo jesti za Uskrs i koliko ćemo potrošiti
2

Uskrsni doručak ili ručak planira raditi 78 posto građana. Kada govorimo o štednji prilikom kupnje namirnica za ovogodišnji Uskrs, istraživanje pokazuje kako je udio onih koji planiraju štedjeti iznosio je 59%

VIDEO

Tri od pet Hrvata planira štedjeti za Uskrs, pokazuje to istraživanje portala Ja TRGOVAC. Uskrsni doručak ili ručak planira raditi 78 posto građana, pokazuje to istraživanje portala Ja TRGOVAc o potrošnji za vrijeme uskršnjih blagdana. 

Uvijek je važno pitanje mjesta odakle će se građani opskrbiti namirnicama za Uskrs pa je tako i ove godine najveći dio kao svoj prvi izbor naveo hipermarkete i velike trgovine, gdje će kupovati dvije trećine njih (66 %), što je za 6 % više nego lani. Iz domaće, vlastite proizvodnje opskrbit će se 17 % građana, jednako kao i prošle godine, a malo su pali supermarketi i male prodavaonice gdje će ove godine kupovati 8 % građana ili 2 % manje nego lani, a jednako toliko ih planira opskrbu obaviti na tržnici samo što je ovdje riječ o značajnijih 4 % pada (lani je na tržnici kupovalo 12 % građana). 

Istraživanje je pokazalo i da će 93 % građana na svom uskrsnom stolu imati kuhana jaja (lani je to bilo 97 %), a slijede mladi luk s 83 % (-1 %) i kuhana šunka s 80 % (-4 %). Nema tu nekih značajnih odstupanja pa ćemo dalje navesti samo udjele ostvarene u ovogodišnjem istraživanju: hren ima 56%, rotkvica 45%, pinca ili sirnica 34%, orehnjača 29%, pečena svinjetina 24 %, pogača i pečena janjetina imaju po 18 %, šunka u kruhu 16 %, purica s mlincima 15% i sarma na kraju 13%.

Kada govorimo o štednji prilikom kupnje namirnica za ovogodišnji Uskrs, istraživanje pokazuje kako je udio onih koji planiraju štedjeti iznosio je 59%, a lani 60%.

Šibenik: Ponuda mesa u mesnici uoči Uskrsa

Pritom će ususret Uskrsu najveći broj građana, njih 16%, za kupnju namirnica izdvojiti od 50-70 eura, dok je to lani bilo ipak nešto većih 20% građana. Za razliku od toga, za nemalih 5% porastao je i broj građana koji planiraju izdvojiti znatno veći iznos, od 80-130 eura, kojih ove godine ima također 16%. Potom slijede iznosi od 30-40 eura i 40-50 eura koje će izdvojiti po 14% građana, a njih 11% planira potrošiti nešto više od toga, odnosno od 70-80 eura.

Šibenik: Bogata ponuda rotkvica i mladog luka uoči Uskrsa

Istraživanje su tijekom veljače 2024. godine proveli Ja TRGOVAC magazin i agencija Hendal na nacionalno reprezentativnom uzorku građana Republike Hrvatske starijih od 16 godina. Tijekom istraživanja provedena je stratifikacija po šest regija i četiri veličine naselja uz slučajan odabir kućanstva i ispitanika unutar pojedinog kućanstva pri čemu je uzorak stanovništva uravnotežen prema spolu, dobi i obrazovnom statusu ispitanika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji
BIOLOŠKI TRAGOVI NA PREDMETIMA

Poznati rezultati DNK analize auta kojim su ubojice udarili i vozili malenu Danku Ilić u Srbiji

Izuzeti su alat iz kuće osumnjičenih, odjeća i obuća, analizirano je i više od 500 tragova s vanjske i unutrašnje strane službenog automobila Vodovoda koji su osumnjičeni vozili, ali još uvijek bez pomaka
Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'
NOVOSTI OSTAJU BEZ NOVCA

Ivan Penava: 'Postigli smo dogovor, vodit ćemo tri ključna resora. Ostajem gradonačelnik'

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, dao je izjavu za medije u prostorijama Domovinskog pokreta, na temu ishoda pregovora oko sastavljanja nove Vlade RH i formiranja parlamentarne većine