Bozanićeva čestitka: Nitko ne smije biti prepušten sam sebi | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 96

Bozanićeva čestitka: Nitko ne smije biti prepušten sam sebi

Bozanićeva čestitka: Nitko ne smije biti prepušten sam sebi
4

Kardinal Josip Bozanić uputio je građanima Hrvatske božićnu čestitku. Rekao je da se u Isusu dogodio susret Boga i čovjeka te da je on postao Božji dar čovječanstvu

VIDEO

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je Božić vjernicima i svim ljudima dobre volje. Istaknuo je kako je Krist postao Božji dar čovječanstvu pa stoga logika darivanja živi u jezgri Božića. Podsjetio je kako je ova godina obilježena posjetom pape Benedikta XVI. Hrvatskoj i dodao da spomen na taj pohod iznova uprisutnjuje događaj koji je postao doživljajem mnoštva pojedinaca i hrvatskoga narodnog bića. Rekao je kako je slika mladih na Trgu bana Jelačića obišla Domovinu i svijet te "zasjala poput zvijezde u božićnoj noći ponavljajući poruku nade i pozivajući da se ne predamo utjecaju navjestitelja straha, beznađa i sebičnosti, koji čovjeku žele oteti budućnost".

Neka poruka Božića vječnim svjetlom, koje je obasjalo jaslice one Svete noći, obasja i našu hrvatsku zbilju te sve građane

- Molitva i snažno pouzdanje u Boga mogu svaku situaciju učiniti novim početkom i dati snagu koja i u najtežim prilikama pronalazi rješenje - poručio je zagrebački nadbiskup. Čestitao je Božić i hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću te mu poželio "mudrost i strpljivost u obnašanju odgovorne službe". Čestitao je i novom predsjedniku Sabora, Borisu Špremu te svim zastupnicima. Poručio im je da odluke i zakoni što ih donosi Sabor budu na dobrobit svih građana Hrvatske.

- Neka poruka Božića vječnim svjetlom, koje je obasjalo jaslice one Svete noći, obasja i našu hrvatsku zbilju te sve građane naše Domovine potakne na zajedništvo, mir i solidarnost - rekao je. Na kraju je Božić čestitao i hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću.

Inače, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić će, kao i svake godine, predvoditi polnoćku u zagrebačkoj katedrali. Ispred katedrale su, 12 godinu zaredom i žive jaslice koje daju posebno blagdansko ozračje.

Josipović: Kršćani doprinose općem dobru hrvatskoga društva

Božićnu čestitku uputio je i predsjednik Republike Ivo Josipović. Čestitku prenosimo u cijelosti:

Svim kršćanskim vjernicima koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru - katolicima, protestantima i ostalim kršćanima, od srca želim sretan Božić, ispunjen obiteljskim zajedništvom, blagdanskim ugođajem, mirom i radošću. Kršćanski vjernici, koji čine većinu hrvatskih građana, u različitim područjima društvenoga života doprinose općem dobru hrvatskoga društva. Vjerujem da će i ove godine radosno ozračje Božića i njegova duhovna, ali i duboko ljudska poruka biti poticaj da i dalje nastoje na promicanju odgovornog društvenog ponašanja, snošljivosti, mira i suradnje.

Šprem: Božić u domove unosi ljubav, mir, nadu i radost

Predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem je čestitao Božić i Novu godinu u ime svim zastupnika. Rekao je kako kršćanski blagdan Božića unosi u domove vjernika ljubav, mir, nadu i radost. 

- To su božićne poruke ohrabrenja, obnove snage i novog početka. Stoga su one lako razumljive i prihvatljive svim ljudima dobre volje koji su spremni priteći u pomoć siromašnima, slabijima i bolesnima. A takvih, kojima je pomoć hitno potrebna, u našoj je Hrvatskoj, uslijed svjetske financijske krize i ekonomskih lomova u našem vlastitom dvorištu, nažalost, mnogo - rekao je Šprem. Podsjetio je kako su hrvatski građani nebrojeno puta u raznim prilikama pokazali da imaju široko srce te da zajedničkim snagama možemo promijeniti duhovnu klimu u društvu i ispraviti nepravde.

Milanović: Neka nam bude bolje u sljedećoj godini

Božić je čestitao i novi predsjednik Vlade Zoran Milanović. Rekao da je Božić praznik vjere i praznik obitelji.

Pročitajte čestitku u cijelosti:

Neka blagdanski dani mira, solidarnosti i nade svim ljudima dobre volje budu dodatni poticaj i snaga za promjene koje nas očekuju.

Božićna poruka tolerancije, dostojanstva i vjere u bolje sutra obvezuje nas da zajedničkim snagama gradimo društvo jednakih mogućnosti te pružimo nadu i dostojanstvo svim građankama i građanima ove zemlje, posebice onima najugroženijima. Ovi blagdanski dani obitelji, zajedništva i međusobnog razumijevanja ukazuju na važnost temeljne ljudske vjere, povjerenja kojeg ste nam iskazali.

Svim kršćanskim vjernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru, svim hrvatskim građankama i građanima te našim sunarodnjacima izvan domovine , u ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, želim da ovaj blagdan obitelji, vjere i nade provedu u miru i zadovoljstvu sa svojim obiteljima i bližnjima.

Želim Vam sretan Božić!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 96

VIDEO

Provjerili smo cijene prženih lignji: Evo koliko koštaju porcije u Splitu, Osijeku, Zagrebu...
LIGNJE PA DOMA!

Provjerili smo cijene prženih lignji: Evo koliko koštaju porcije u Splitu, Osijeku, Zagrebu...

Plus+ To je omiljeno jelo i domaćih i turista. Restorani su petkom krcati, a mi smo ispitali cijene u Osijeku, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru i Splitu. 'Skuplje je jer nam rastu troškovi', kažu ugostitelji.

FOTO Policajac Marko zaustavio vozačicu i zaprosio je na istom mjestu gdje su se prvi put sreli!
ROMANTIČNA OBJAVA IZ POLICIJE

FOTO Policajac Marko zaustavio vozačicu i zaprosio je na istom mjestu gdje su se prvi put sreli!

Da se ljubav zbilja može dogoditi na neobičnim mjestima, ali i u neobičnim situacijama dokaz je naš Marko, službenik Policijske postaje Sisak, napisali su iz policije
Užas u Beogradu: Samostrelom pogodio policajca kod izraelske ambasade. Napadača su ubili
PREMINUO NA MJESTU

Užas u Beogradu: Samostrelom pogodio policajca kod izraelske ambasade. Napadača su ubili

Zamjenik premijera Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je nepoznata osoba, čiji se identitet utvrđuje, iz samostrela ustrijelila pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti osiguranja izraelskog veleposlanstva.