Obavijesti

News

Komentari 58

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
1

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...

VIDEO

Prilikom određivanja sankcije vijeće je otegotnim cijenilo da ste prilikom planiranja te izvršenja kaznenih djela koristili znanje i iskustvo koje ste stekli radeći kao policijski službenik. Izbor same lokacije, planiranje bijega nakon počinjenog djela, kao i opserviranje zaposlenika i njihova ponašanja, sve to govori u prilog i upornosti koju ste uložili u kršenje zakona, rekla je predsjednica sudskog vijeća, sutkinja Renata Pražetina Kaleb obrazlažući presudu Denisu Lingartu (34).

Za svako od 18 razbojništava ukupno "teških" 80.000 eura bivši interventni policajac je na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na tri ili više godina zatvora, osim za pokušaj za koji mu je izrečena godina dana. Kako jedinstvena kazna mora biti manja od zbroja svih pojedinačnih kazni, izrečena mu je jedinstvena kazna u trajanju od 13 godina zatvora. Dobio je i sigurnosnu mjeru obveznog psihosocijalnog tretmana te u proračun mora uplatiti 60.306 eura koje je stekao kaznenim djelima. Morat će platiti i trošak kaznenog postupka u iznosu od 8805 eura. Budući da je osuđen na više od pet godina zatvora, produljen mu je istražni zatvor u kojemu je od 8. veljače 2023.

VIDEO Kamera snimila pljačku Pink Panthera u Grčkoj: Lopov puže da ne bi aktivirao alarme
VIDEO Kamera snimila pljačku Pink Panthera  u Grčkoj: Lopov puže da ne bi aktivirao alarme

Seriju pljački, prema optužnici, činio je od 24. veljače 2022. do 8. veljače 2023., a na meti su mu se našle banke, pošte, Fina, poslovnice Hrvatske lutrije, trgovine na području cijeloga grada... U pljačke je uvijek odlazio maskiran, a u koje će vrijeme "napasti" birao je ovisno o tome kad je u poslovnici koju je odabrao prisutno najmanje ljudi. Svakoga je puta bio naoružan pištoljem kojim bi zaprijetio djelatnicima i tražio novac. U šest slučajeva nakon razbojništva s plijenom je pobjegao na električnom romobilu s kojim se i dovezao, a u poslovnicama banaka i Fine, koje imaju zaštitare, uvijek bi prvo njih razoružao. Te bi pištolje uzeo sa sobom s plijenom pa je policija prilikom pretrage od njega oduzela i šest pištolja, odjeću koju je koristio za maskiranje, romobil i nešto novca.

- Otegotnim su cijenjeni i učinci kaznenih djela, odnosno ozbiljne posljedice za zdravlje djelatnika koji su bili žrtve razbojništava, kao i što ste djela činili iz niskih pobuda kako biste stekli laku i brzu zaradu - rekla je sutkinja. Olakotne okolnosti, pak, su njegova ranija neosuđivanost, obiteljske prilike i činjenica da je otac četvero djece za koje skrbi. Lingart, koji je iz MUP-a otišao 2021. na vlastiti zahtjev, na sudu je tvrdio da nije kriv te da je djela u policiji i na državnom odvjetništvu priznao jer su ga policajci ucijenili da će inače kazneno prijaviti i njegovu izvanbračnu suprugu. U međuvremenu su se oženili te je Denis promijenio prezime iz Sivro u Lingart.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela