Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 90

Sardine po Pažaninu: Otkrijte kako popularni chef priprema ove zdrave i ukusne ribe!

Powered by Podravka

Sardine po Pažaninu: Otkrijte kako popularni chef priprema ove zdrave i ukusne ribe!

Sardine sadrže dvostruko više vitamina D od jaja, prirodan su izvor kalcija te su bogate omega-3 masnim kiselinama. Zato vam donosimo dva jednostavna recepta sa sardinama u pripremi chefa Ivana Pažanina

Mediteranska je dijeta prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji 1994. godine proglašena idealnim modelom prehrane. Smatra se jednom od najzdravijih dijeta na svijetu, a mi smo pravi sretnici jer je tipična upravo za naše podneblje. Maslinovo ulje, vino, povrće, limun, ružmarin i neizostavna riba samo su neke od zdravih mediteranskih namirnica.

Primjerice, konzervirane sardine odličan su izbor jer su lako dostupne i jednostavne za pripremu. Sjajan su izvor omega-3 masnih kiselina, koje pomažu u uklanjanju negativnih učinaka hormona stresa kortizola. Također su bogate proteinima, kalcijem i vitaminom D, kojeg sadrže dvostruko više nego jaja. Zato će vam chef Ivan Pažanin pokazati kako iskoristiti sardine u ukusnim, ali jednostavnim jelima.

Closeup,Of,Some,Spanish,Grilled,Sardines,In,A,Brown,Earthenware

Složenac s patlidžanima i sardinama

Konzervirane sardine spremne su za konzumaciju, ali ih se također može dodati u recepte s drugim namirnicama. Ivan Pažanin pokazat će vam kako sardine iskoristiti u ukusnom složencu s patlidžanima, koji je gotov za samo 15 minuta.

Uz sardine i patlidžane, potrebne su vam rajčice, trapist ili neki drugi polutvrdi sir, svježi peršin i bosiljak, masline, a za dodatne okuse sol, papar, češnjak i, naravno, maslinovo ulje. U videu pogledajte kako je Pažanin pripremio ovaj ukusni složenac.

Pokretanje videa...

Složenac od patlidžana s Eva sardinama 01:36

Salata od sardina sa skutom i slanutkom

Sljedeći recept ne uključuje nikakvu termičku obradu, a riječ je o ukusnoj salati od pikantnih sardina sa skutom i slanutkom. Među sastojcima se našlo i jedno iznenađenje, a to je naranča. Za pripremu ove salate potrebno vam je samo pet minuta.

Za salatu će vam još biti potrebni matovilac, salatni krastavac, cherry rajčice, zelene masline, nar i tostirani listići badema, a za ukusni preljev iskoristite med, limunov sok, maslinovo ulje i malo soli. U videu pogledajte pripremu ove sočne salate sa slatkim notama.

Pokretanje videa...

Salata od sardina sa slanutkom 01:32

Ribu je preporučljivo jesti barem tri puta na tjedan, bilo da je riječ o svježoj ili konzerviranoj. Sardine, odnosno srdele, hrane se isključivo planktonima, što znači da sadrže manje razine žive nego ostale ribe. Bilo da ih pripremate u salatama, složencima ili uštipcima, sardine su male ribe koje triba ist naveliko!

Powered by Podravka

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 90
VIDEO

Sitne ali bitne: Evo zašto ovih 5 namirnica trebamo češće jesti
ŠTO ČEKATE?

Sitne ali bitne: Evo zašto ovih 5 namirnica trebamo češće jesti

Ako želite učiniti pozitivne pomake u svojoj prehrani, predlažemo vam pet namirnica koje su često zaboravljene, a zapravo su prave nutritivne bombe. Lako su dostupne, a njihove prednosti za zdravlje su neizmjerne

Pripremite ribu u vinu: Pripazite da ga u jelo ne dodate prekasno
DONOSIMO RECEPTE

Pripremite ribu u vinu: Pripazite da ga u jelo ne dodate prekasno

Crno vino najčešće se dodaje u umake s tamnim mesom ili gulaše, dok se bijelo uglavnom koristi za riblja jela. Saznajte koja su pravila pri kuhanju s vinom te pogledajte recept za pripremu sardina s vinom i konjakom
Omiljeni likovi: Ma kakav Popaj?! Ovaj mišićavi junak našem Šimi nije ni do koljena
JUNACI KULTNOG STATUSA

Omiljeni likovi: Ma kakav Popaj?! Ovaj mišićavi junak našem Šimi nije ni do koljena

Televiziju ne moramo ni gledati, ali čim čujemo njihov glas - odmah znamo o kome je riječ! Prisjetimo se zajedno nekih od omiljenih likova iz mladosti, od kojih je većina i danas zaštitni znak velikih brendova